G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

CHP Genel Merkezi Belediyelere Tasarruf Genelgesi Yolladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla belediyelere gönderilen tasarruf tedbirleri genelgesinde, belediye hizmetlerinde şatafat ve israftan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Genelgede, ihalelerin açık ihale yöntemiyle yapılması, belediye araçlarının lüks ve aşırılıktan kaçınarak kullanılması, etkinliklerde konvoy oluşturulmaması, özel işlerde araçların kullanılmaması gibi konular da yer aldı.

Belediyelere gönderilen genelgede, belediye araçlarının özel işlerde kullanılmaması, kimseye tahsis edilmemesi ve eş dost ve akrabalara kullandırılmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, belediye çalışanlarının eğitim amaçlı yurtdışına gönderilmemesi ve aşırılık içeren organizasyonların yapılmasına izin verilmemesi kararı alındı.

Genelgede ayrıca, yılbaşı ve bayramlarda kamu görevi dışında tebrik mesajları için belediye bütçesinden hiçbir şekilde ödeme yapılmaması, tanıtım ürünleri ve hediyelerin belediyenin bütçesinden karşılanmaması kararı alındı. Cep telefonu kullanımında en uygun operatör ve tarifenin tercih edilmesi, atamalarda kişisel referansların dikkate alınmaması da genelgede yer alan diğer başlıklar arasında yer aldı.

Tasarruf tedbirleri genelgesi ile belediye başkanlarına haberleşme faaliyetleri konusunda makul davranmaları, kamu görevlerinin tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşların haklarına saygı gösterilmesi gibi konularda uyarılarda bulunuldu. Bu adımların belediyelerde israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması açısından önem arz ettiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Merkezi Belediyelere Tasarruf Genelgesi Yolladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!