G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Çekya’da Binlerce Çiftçi Traktörleriyle Yolları Kapatarak Protesto Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekya’da binlerce çiftçi, AB’nin tarım politikalarına ve ziraat ürünlerinin Birlik dışından daha ucuza ithal edilmesine tepki göstermek amacıyla protestolar düzenledi. Çekya Çiftçi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, çiftçiler 3 bin traktör ve tarım aracıyla ülkenin Slovakya, Polonya, Almanya sınırlarının yanı sıra başkent Prag’da gösteri düzenledi. Çiftçiler, uzun süredir devam eden protestolarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Başkent Prag’da, 19 Şubat’ta ise çiftçilerin yoğun katılımıyla bir protesto gerçekleştirildi.

Çekya’daki çiftçiler, AB’nin tarım politikaları ve ürün ithalatı konularında tepkilerini dile getirerek, ülkenin Slovakya, Polonya ve Almanya sınırlarında gösteri düzenlediler. Çiftçiler, ziraat ürünlerinin fiyatlarına tepki gösterirken, tarım alanındaki bürokratik engeller ve yoğun kontroller konusunda da rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler. Binlerce çiftçi, traktörleriyle yolları kapatarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Çekya Çiftçi Odası’nın açıklamasına göre, çiftçilerin protestosuna 3 bin traktör ve tarım aracı eşlik etti. Ayrıca, bu gösterilerin yanı sıra, 19 Şubat’ta başkent Prag’da yoğun bir şekilde çiftçi katılımıyla yapılan bir protesto düzenlendi. Çekya’daki çiftçiler, uzun süredir devam eden protestolarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bu olay üzerine haber kaynağı Anadolu Ajansı (AA), çiftçilerin Çekya’da gerçekleştirdikleri gösterilere dikkat çekti. Çiftçiler, AB’nin tarım politikalarına ve ziraat ürünlerinin Birlik dışından daha ucuza ithal edilmesine karşı tepkilerini dile getirerek, binlerce çiftçi, traktörleriyle yolları kapatarak, seslerini duyurmaya çalıştı. Çekya’da çiftçilerin uzun süredir devam eden protestoları, Avrupa’da tarımı etkileyen politikaların ve ekonomik koşulların Çekya’da da gündemde olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çekya’da Binlerce Çiftçi Traktörleriyle Yolları Kapatarak Protesto Düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!