G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,19
CNY4,82
GBP44,81
EURO/USD1,08
BIST9.061,86
Petrol74,51
GR. ALTIN2.983,03
BTC2.321.868,66

Çanakkale’de Bisiklet Kazası: Genç Kız Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocadere köyü yakınlarında meydana gelen bir kaza sonucunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş, 28 Nisan’da saat 19.00 sıralarında yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet tarafından bisikletiyle çarpılarak hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Güneş, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Jandarma ekipleri, kazaya karışan kamyonet sürücüsü S.Ç.’yi gözaltına aldı ve adli işlemler yapıldıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, sürücü S.Ç.’yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bilirkişi raporuna göre, kamyonet sürücüsü S.Ç. kaza esnasında öndeki araçlara yeterli mesafeyi korumamak ve yakın takip kuralını ihlal etmekten asli ve tam kusurlu bulundu. Raporda bisiklet sürücüsü Zeliha Güneş’in trafik kurallarına uyması ve kaza esnasında kusurunun olmaması vurgulandı. Bisikletlerin motorsuz taşıtlar olduğu ve bisiklet şeridi olmadığında en sağ şeridi kullanmak zorunda oldukları belirtildi. Güneş’in, kaza anında kurallara uygun şekilde hareket ettiği, ancak kamyonet sürücüsünün yakın takip kural ihlali sonucu kazanın gerçekleştiği rapor edildi.

Olayın ardından yapılan araştırmalarda, Zeliha Güneş’in katılmayı planladığı Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na katılmak için antrenman yaptığı belirlendi. Hazırlanan bilirkişi raporu, talihsiz kaza sonucunda genç bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan kusuru net şekilde ortaya koydu. Kamyonet sürücüsü S.Ç.’nin, öndeki araçlara yeterli güvenli mesafeyi korumayarak ve yakın takip kuralını ihlal ederek kusurlu olduğu tespit edildi.

Raporun sonucunda, Zeliha Güneş’in kaza esnasında trafik kurallarına uygun şekilde hareket ettiği belirtildi. Kazanın oluşumunda kamyonet sürücüsünün kusurlu olduğu, ancak bisiklet sürücüsünün herhangi bir kusurunun bulunmadığı değerlendirmesi yapıldı. Bu sonuçlar üzerine kamyonet sürücüsü S.Ç.’ye temel kusurlardan 56/1c maddeye (önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek) dayanarak asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. Bisiklet sürücüsü Zeliha Güneş’in ise kaza anında kusuru bulunmadığı, ve trafik kurallarına uymakta da olduğu rapor edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale’de Bisiklet Kazası: Genç Kız Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!