G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Bursa’da Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Alan Sanığın İfadesi Şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Metin Aydın (31) ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Aydın, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, “Bazı şeyler bazen irademizin dışında gelişebiliyor.” savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanığı “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Aydın’a ayrıca “ruhsatsız silah taşıma” suçundan 2 yıl hapis ve 4 bin lira para cezası verildi. Heyet, yargılama sürecindeki tutumu nedeniyle herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Olay, Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi Aydın Caddesi’nde 3 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti. Metin Aydın, ev sahibi Ümit Er’e (57) sokaktaki kahvehanede otururken tabancayla ateş ederek saldırmıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Er, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan Metin Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İlk duruşmada, Aydın’ın, Ümit Er’i kiraya zam yapıp evden çıkarmak istediği iddiasıyla ateş ettiği ortaya çıkmıştı. Ancak maktulün eşi ve kızları, bu iddiayı reddederek herhangi bir baskı olmadığını belirtmişti.

Mahkeme sonucunda, Metin Aydın’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ruhsatsız silah taşıma suçundan 2 yıl hapis ile 4 bin lira para cezası verildi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmazken, Aydın’ın olaydan pişmanlık duyduğu ve iradesinin dışında hareket ettiği ifadeleri dikkate alındı. Karar, Adalet Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu olay, Bursa’da adli makamlar tarafından titizlikle incelenmiş ve karara bağlanmış önemli bir dava olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Alan Sanığın İfadesi Şaşırttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!