G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İpek Üretim ve Tasarım Projeleriyle Kültürel Mirası Canlandırması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir ipek üretim merkezi olan Bursa’da geleneksel ipek üretimini ve işlenmesini canlı tutmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu faaliyetler, yerel ekonomiyi canlandırma ve kültürel mirası koruma gibi önemli hedeflere odaklanmaktadır.

2015 yılında başlatılan “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında “Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi” kurulmuş ve Türkiye’de yerli kozadan elde edilen ipeği üretme amacı güdülmüştür.

Bu merkez, Bursa’nın ipekböcekçiliği geleneğini yeniden canlandırarak ipek üretiminde öncü olmayı hedeflemektedir. Ayrıca, farklı ilçe ve mahallelerde bulunan ipek üretimi ve halı dokuma atölyeleri de faaliyetlerine devam etmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Bursa İpeği Sergisi”ne Bursalılar büyük ilgi göstermiştir.

BUSMEK tarafından düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, tarihi ipekçiliğin canlandırılması adına yürütülen çalışmalara dikkat çekmiştir. Bursa’nın tarihi ipekçilik geleneğini canlandırmak adına yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtmiştir.

Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ipekçiliğin canlandırılması için yapılan çalışmaların devam edeceğini ve Bursalıların sergiyi ziyaret etmelerini dileyerek, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.

En seçkin ipek ürünlerin tanıtıldığı “Bursa İpeği Sergisi” Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi ve Sami Güner Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İpek Üretim ve Tasarım Projeleriyle Kültürel Mirası Canlandırması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!