G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yeni Yayınlarıyla Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın kültürel mirasına katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi, şehrin geleceğini aydınlatan yeni yayınlarla desteklemeye devam ediyor. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Bursa’nın Bitmeyen Hikayesi’ kitabının tanıtımı, şehrin kültürel birikimine somut eserler sunuyor. Yayın Kurulu’nda Mukadder Gemici, Necmettin Turinay, Ali Ayçil, Murat Sedat Sert ve Güray Süngü yer alırken, kitapta Abdullah Kasay, Ali Güney, Aynur Dilber, Elif Hümeyra Aydın, Gökhan Yılmaz, Gülşen Funda, Hümeyra Yabar, Hüseyin Ahmet Çelik, Kadir Daniş, Kuddusi Demir, M. Fatih Kutlubay, Merve Çakır, Merve Sevde Selvi, Mustafa Aplay, Samet Çıldan ve Zeynep Kahraman Füzün’ün hikayeleri yer alıyor.

Yeni kitapta, genç yazarlar Eskikaraağaç Köyü, Mudanya, Trilye, İznik, Cumalıkızık Köyü, İnkaya ve Bursa merkezini ziyaret ederek bu yerlerden esinlenerek hikayeler yazdılar. Kitapta yer alan Bursa’nın doğal güzellikleri ve büyüleyici mekanların hikayeleri genç yazarlar tarafından kaleme alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Bursa’nın kültür ve medeniyeti ile ülkemizin önemli bir şehri olduğunu belirtirken, gençlerin bu zenginliği daha iyi tanımaları için edebiyatın önemine vurgu yaptı. Şahin ayrıca, emeği geçenlere teşekkür ederek, eserlerin önemli olduğunu ve genç yazarların Bursa’nın tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti.

Yazar Ali Aycil, Bursa’yı ziyaret eden genç yazarların eserlerinin kitaplaştırılmasında Büyükşehir Belediyesi’nin büyük çabası olduğunu ifade etti. Aycil ayrıca, edebiyatın şehirlerle güçlü bir ilişkisinin olduğunu belirtirken, genç yazarların Bursa’ya ilhamla birkaç katmanlı hikayeler yazdığını vurguladı.

Yazar Nevzat Çalıkuşu, kitabın Türk hikayesinin geleceğinde önemli bir yer alacağını söylerken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kitapta eserleri yer alan Merve Sevde Selvi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Bursa şimdiye kadar sakladığı el değmemiş mazi rüyasıyla içimizde konuşan en geniş davettir’ sözünü hatırlatarak, katılan genç yazarlarla bu davete icabet ettiklerini belirtti. Selvi, Bursa’nın zengin geçmişiyle bugünü birleştiren hikayelerin, geleceğe de ışık tutacağını ifade etti.

16 genç yazar arasından biri olan Zeynep Kahraman Füzun, ‘Şifa’ adlı öyküsünü kitap tanıtım toplantısında okudu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Belediyesi Yeni Yayınlarıyla Dikkat Çekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!