G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

Botsvana’da 2.492 Karatlık Dev Elmas Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Botsvana’daki Karove Elmas Madeni’nde, dünyanın en büyük elmaslarından biri bulundu. Madenden çıkarılan 2.492 karatlık elmas, bugüne kadar bulunan en büyük ikinci elmas olma özelliğini taşıyor. Kanadalı madencilik şirketi Lucara Diamond Corp. tarafından çıkarılan elmas, X-ışını teknolojisi kullanılarak hasarsız bir şekilde çıkarıldı. Elmasın olağanüstü ve yüksek kalitede olduğu belirtildi.

Lucara Diamond Corp. Başkanı ve CEO’su William Lamb, 2.492 karatlık elmasın çıkarılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Elmasın Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi’nin ofisinde sergileneceği duyuruldu. Masisi, elması ilk gören kişilerden biri olacak. Elmas, Güney Afrika’da 1905 yılında bulunan 3.106 karatlık “Cullinan Elması”ndan sonra son yüz yıldaki ikinci en büyük elmas olacak.

Karove Elmas Madeni daha önce de büyük elmaslar üretmişti. 2019 yılında 1.758 karatlık “Sewelo Elması” ve 2017 yılında 1.111 karatlık “Lesedi La Rona Elması” buradan çıkarılmıştı. Lesedi La Rona Elması, İngiliz bir kuyumcu tarafından 53 milyon dolara satın alınmıştı.

Botsvana’nın Karove Elmas Madeni, tarihi bir başarıya imza attı. Dünyanın en büyük elmaslarından biri olan 2.492 karatlık elmas, madenden çıkarıldı. Kanadalı madencilik şirketi Lucara Diamond Corp. elması, X-ışını teknolojisi kullanarak hasarsız bir şekilde çıkardı. Elmas, olağanüstü ve yüksek kalitede olarak nitelendirildi.

Lucara Diamond Corp. Başkanı ve CEO’su William Lamb, elmasın çıkarılmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, elması dünyaya tanıtacak ve ilk gören kişilerden biri olacak. Elmas, son yüz yıldaki ikinci en büyük elmas olma özelliğini taşıyor.

Karove Elmas Madeni daha önce de önemli elmaslar üretmişti. Sewelo Elması ve Lesedi La Rona Elması gibi büyük elmaslar, bu madenden çıkarılmıştı. Lesedi La Rona Elması, 53 milyon dolara satın alınmıştı. Madende bulunan elmaslar, hem tarihi hem de ekonomik açıdan büyük öneme sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Botsvana’da 2.492 Karatlık Dev Elmas Bulundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!