G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Bolu’da Kanser Erken Teşhisinde Yapay Zeka Modeli Devrede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Bolu’ya yaptığı ziyaret kapsamında Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) tarafından 2023 yılında 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldığını açıkladı. Yılmaz, daha fazla kişiye tarama yapılması için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan mobil kanser tarama tırı talep etti. Bakan Yardımcısı aynı zamanda meme kanseri konusunda da açıklamalarda bulunarak Türkiye’de 6 Şubat tarihinden itibaren meme kanseri taramalarında yapay zeka modeli kullanıldığını duyurdu.

Meme kanseri teşhislerinde süreyi en aza indirmeyi hedefleyen Yılmaz, Türkiye genelinde günlük 3.500-4.000 kişinin Ketem tarama programından geçtiğini ve yaklaşık yüzde birlik bir oranla kadınların riskli olarak belirlendiğini belirtti. Yapay zeka destekli teşhis sürecinde süreyi 6 güne kadar düşürdüklerini ve hedeflerinin toplam süreyi 25 güne indirmek olduğunu açıkladı. Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin geliştirdiği yapay zeka modeliyle çalıştıklarını ifade etti ve bu sayede meme kanseri teşhisinde yüzde 94 başarı sağlandığını vurguladı.

Yılmaz’ın ziyaretleri arasında Gerede Belediyesi, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Yeniçağa Kaymakamı, Yeniçağa Belediyesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası yer aldı. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ı Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar karşıladı.

Meme kanseri genellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır, ancak nadir durumlarda erkeklerde de ortaya çıkabilir. Risk faktörleri arasında genetik faktörler, hormonal değişiklikler, obezite, düzensiz yaşam tarzı, ve alkol tüketimi yer alır. Erken teşhis ve tedavi ile meme kanserinin tedavi edilebilir olduğu bilinmektedir. Meme kanserinin belirtileri arasında meme içinde ya da altında ele gelen bir kitle, meme başında kanlı ya da sıvı akıntı, meme derisinde kızarıklık veya kalınlaşma gibi belirtiler bulunur. Bu belirtiler meme kanserini düşündürse de, herhangi bir belirti fark edildiğinde mutlaka bir sağlık uzmanına danışılması önemlidir. Erken teşhis meme kanserinin başarılı bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu’da Kanser Erken Teşhisinde Yapay Zeka Modeli Devrede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!