G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,29
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,83
GR. ALTIN2.921,44
BTC2.099.367,60

Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Ergüder Kampüse Alınamadı İddiasıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi’nin eski Rektörü olan Prof. Dr. Üstün Ergüder, okula alınmadığı iddiasıyla gündeme geldi. 1992-2000 yılları arasında rektörlük görevini yürüten Ergüder, Boğaziçi Üniversitesi’nde tam 50 yılını geçirmesine rağmen giriş izni alamadığı iddiasıyla Prof. Dr. Mine Eder tarafından duyuruldu. Eder, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Üstün Ergüder’in kampüse alınmadığını ve bu durumu kınadığını belirtti. Ergüder’in Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü olduğunu ve kampüsün ana yeşil meydanının adının da Üstün Ergüder meydanı olarak anıldığını paylaştı.

Ancak, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yaşanan durumu yalanladı. İnci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Üstün Ergüder’in kampüse girişinin kısıtlanmadığını ve yaşanan olayın bir yanlış anlama sonucu yaşandığını belirtti. Rektör İnci, Ergüder ile görüşerek durumu açıkladığını ve herhangi bir kısıtlama olmadığını vurguladı. İnci, bu tür basit yanlış anlamaların farklı anlamlara çekilmemesi gerektiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi de konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Üniversite, Prof. Dr. Üstün Ergüder’in kampüse alınmadığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, durumu açıkladı. Eski rektörün aracının nizamiye tarafından durdurulmasının sebebinin, araç etiketinin eskiliği olduğu ifade edildi. Ancak Rektör İnci’nin konuyla ilgili hemen müdahale ettiği ve sorunu çözdüğü açıklandı.

Prof. Ergüder ise yaşanan olayı T24’te yaptığı açıklamada detaylandırdı. Kendisinin aracının nizamiye tarafından durdurulmasının sebebini, amblem etiketinin eskimiş olması olduğunu belirtti. Eski rektör olduğunu belirtmesine rağmen içeri alınmadığını söyleyen Ergüder, Rektör İnci’nin telefonla kendisini arayarak özür dilediğini paylaştı. Ergüder, daha önce de Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmayan akademisyenler olduğunu belirtse de, Rektör İnci’nin telefon etmesinin kendisi için olumlu bir adım olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, eski rektör Üstün Ergüder’in Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin kısıtlandığı iddiaları, Rektör İnci ve Üniversite yetkilileri tarafından yalanlandı. Yaşanan olumsuzlukların anlaşılabilir yanlarından biri de Rektör İnci’nin Ergüder’e verdiği önemli telefon ile sorunun çözülmesi oldu. Bu tür yanlış anlamaların ve olumsuzlukların önüne geçebilmek için iletişimin önemine vurgu yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Ergüder Kampüse Alınamadı İddiasıyla Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!