G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

BM ve WHO tarafından başlatılan çocuk felci aşı kampanyasında 87 bin çocuk aşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruşlar ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından başlatılan çocuk felcini önlemeye yönelik aşı kampanyası kapsamında başlangıçta 87 bin çocuğun aşılandığı bildirildi. İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 691’e yükselirken, yaralı sayısı ise 94 bin 60’a çıktı. Ölenlerin çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Gazze’deki çocukları ayrıca çocuk felci tehlikesi de bekliyordu. Birleşmiş Milletler yetkililerinin açıklamasına göre, 10 aylık bir bebek çocuk felci hastalığına yakalanarak kısmi felç geçirdi ve bu durum tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki çocuklara çocuk felci aşısı uygulamaya karar verdi.

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in Gazze’de çocuklara yönelik çocuk felci aşısının yapılabilmesi için “insani ara” teklifini kabul ettiğini duyurdu. Ateşkes kapsamında 1 Eylül Pazar günü başlayan insani ara üç gün boyunca her gün belirli saatler arasında sürdürülüyor ve aşı çalışmaları üç ayrı aşamada yürütülüyor. İnsani yardım ve sağlık örgütleri, kampanya boyunca 10 yaş altı 640 bin çocuğun aşılanmasını hedefliyor.

BM’nin Filistin Ajansı’ndan yapılan açıklamada ise Gazze’nin orta kesimlerindeki çocuk felci aşılama kampanyasının ikinci gününe girildiği ve UNRWA ekipleri ile ortaklarının sadece ilk gün yaklaşık 87 bin çocuğa ulaştığı belirtildi. Ancak, aşı kampanyasının başlamasından kısa bir süre sonra İsrail ordusunun kuzeydeki El-Ehli Baptist Hastanesi yakınlarını hedef alan saldırısında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail’in ateşkes tekliflerini kabul etmemesi nedeniyle aşı kampanyasının başlatılamadığı ve Gazzeli çocukların olumsuz etkilendiği de haberler arasında yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM ve WHO tarafından başlatılan çocuk felci aşı kampanyasında 87 bin çocuk aşılandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!