G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

BM Sözcüsü: İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüz görüntüleri şok etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, İsrail askerlerinin bir Filistinli mahkuma tecavüz ettiği videoyu “şok edici” olarak nitelendirdi. Gazze’deki sivil katliamların ardından bu skandal da gündeme geldi. İsrail askerlerinin Filistinli mahkumlara tecavüz ettiği iddiası, Kanal 12 televizyonunun yayınladığı görüntülerle kanıtlandı. Bu görüntüler dünya genelinde büyük tepki topladı. Laurence, söz konusu videonun son zamanlarda yayınlanan birçok İsrail skandalı arasında en şok edici olanlardan biri olduğunu belirtti.

Laurence, Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamele, işkence, ve cinsel şiddet gibi ağır ihlallerin artması nedeniyle endişeli olduklarını ifade etti. Uluslararası insan hakları ve insani hukuka aykırı birçok olayın raporlarda yer aldığına değinen Laurence, bu ihlallerin savaş suçları olarak değerlendirilebileceğini söyledi. İsrail’in, bu tür ihlaller hakkında hızlı, bağımsız ve etkili soruşturmalar yapması ve sorumluları cezalandırması gerektiğini vurguladı.

Laurence ayrıca uzun süredir devam eden cezasızlık durumuna da dikkat çekti. İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinlilere yönelik ihlallerde sorumluluğunu ve hesap verebilirliğini arttırması gerektiğini belirtti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği gibi bağımsız izleme kuruluşlarının tüm gözaltı merkezlerine erişimine izin verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu yeni skandal, İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik ağır insan hakları ihlalleri listesine bir yenisini ekledi. Laurence ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail’deki cezasızlık durumunu sona erdirme ve Filistinli tutuklulara karşı işlenen suçlara karşı mücadele etme çağrısını yineledi. Uluslararası toplumun da bu tür ihlallere karşı daha sert tedbirler alması gerektiği vurgulandı. Son olarak Laurence, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Sözcüsü: İsrail askerlerinin Filistinli mahkuma tecavüz görüntüleri şok etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!