G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

BM, İsrail’in Gazze’de Yürüttüğü Saldırıların İnsani Krizi Derinleştirdiğini Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’de 139 gündür süren saldırıları sonucunda, 1 milyon çocuğun travmatik durumlarla baş etmek zorunda kaldığını ve insani yardımların yetersizliği nedeniyle kıtlık tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. BM’ye göre, Gazze’de yaşam koşulları giderek kötüleşmekte ve her gün birçok sivil ölmekte, evsiz kalan binlerce kişi artmaktadır. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılar nedeniyle yiyecek ve su sıkıntısı artmış durumda ve bu durum kıtlığa yol açabilir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de bir milyon çocuğun her gün travma yaşadığını, yiyecek sıkıntısı olduğunu ve kıtlık tehlikesinin baş gösterdiğini belirtti. Ayrıca, UNRWA, İsrail saldırılarının özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve bebek emziren kadınlar üzerinde ağır sonuçları olduğunu bildirdi.

Gazze’de yaşanan insani kriz giderek derinleşmekte ve bu kriz, her geçen gün kötüleşmektedir. Gazze’nin kuzeyinde her 6 çocuktan biri ciddi şekilde yetersiz beslenmekte ve İsrail’in 139 gündür süren saldırılarından kaynaklı olarak bölgedeki yaşam şartları kötüleşmektedir. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni fiilen üçe bölmüş durumda ve kontrol noktasından insani yardımların geçişi zorlaştırılmakta ve engellenmektedir. Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Mescid-i Aksa ve diğer kutsal değerlere yönelik ihlallere karşı 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda birçok insan hayatını kaybetti. İsrail ordusu ise saldırılarına devam etmekte ve 7 Ekim’deki saldırılarda binlerce kişi öldü ve yaralandı, ayrıca Gazze’nin şu anki durumu içler acısı ve kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail-Gazze çatışmaları sırasında BM’nin verdiği insani aranın ardından 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubu, 43 Lübnanlı sivil ve birçok İsrailli sivil ve asker hayatını kaybetti. İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki saldırılarında ise 403 Filistinli hayatını kaybetti. Tüm bu durumlara rağmen, Birleşmiş Milletler, Gazze’deki insani krizin derhal sona erdirilmesi ve insani yardımların artırılması gerektiğini vurgulamakta. Bu durumun acil bir şekilde çözülmemesi halinde, kıtlık tehlikesi ve çocuklarda travma riski daha da artabilir ve buna engel olunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM, İsrail’in Gazze’de Yürüttüğü Saldırıların İnsani Krizi Derinleştirdiğini Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!