G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,68
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,73
GR. ALTIN2.923,90
BTC2.093.173,57

BM 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” olarak kabul etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM’nin 23 Mayıs 2024 tarihinde aldığı kararla, 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” olarak kabul etmesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Kurtulmuş, bu kararın, bu trajediyi unutmamak ve unutturmamak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, katliamın 29. yıl dönümünde, tarihin bu acı dolu günlerini derin bir hüzün ve kederle andıklarını ifade etti. 1995 yılında Avrupa’nın ortasında yaşanan bu trajedinin tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini ve insanlık tarihinin kara lekelerinden biri olduğunu belirtti. Srebrenitsa’da 8 bin 500’e yakın Boşnak kardeşin katledilmesinin insanlığın karanlık tarafını bir kez daha gösterdiğini dile getiren Kurtulmuş, bu trajedinin sadece Boşnak halkının değil tüm insanlık cephesinin ortak bir yarası olduğunu vurguladı.

Benzer acıların günümüzde de devam ettiğini belirten Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek bu saldırıların tüm vicdan sahiplerini yaraladığını ifade etti. Srebrenitsa’daki katillerin uluslararası mahkemelerde nasıl cezalandırıldığı gibi Gazze’deki katliamın sorumlularının da cezalandırılacağını belirtti. Kurtulmuş, bu acıları paylaşmak ve tekrarını önlemek için ortak bir vicdan ve akıl ile hareket etmenin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu önemli günü unutmayacaklarını belirterek, Srebrenitsa’yı anma ve benzer trajedilerin tekrarını önleme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, Srebrenitsa’da ve Filistin’de yaşanan acıları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi. Son olarak, Aliya İzetbegoviç’in de dediği gibi “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” sözlerini hatırlatarak, bu acıları unutmadan daha adil ve barışçıl bir gelecek için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” olarak kabul etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!