G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.334.699,68

Bekir Coşkun’un Anısına: Basının Cesur Sesi Unutulmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

■ Ali KARA

Türk medyasının önemli isimlerinden biri olan yazar Bekir Coşkun, vefatının 4. yıl dönümünde Şanlıurfa’nın Tülmen köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

Törene Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, kardeşi Haldun Coşkun, akrabaları, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, okurları ve sevenleri katıldı. Anma töreninde konuşan Mahmut Tanal, “Bekir Coşkun, Türk basınının onurlu, dirayetli ve güçlü sesi oldu. Tülmen köyünden gelen bu mütevazı insan, hem Şanlıurfa’nın hem de Türkiye’nin gururu ve vicdanıydı’’ dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNDU

Tanal, devamında şu ifadeleri kullandı: “Cesur ve ilkesel duruşuyla hak ettiği değere ulaştı. Adaletin ve özgürlüğün yılmaz savunucusuydu. Cesurdu, baskı ve sansürlere karşı direndi; yazılarıyla halkın haklarını ve hukukunu yılmadan korudu. Onun onurlu mirasını yaşatmaya devam edeceğiz.”

Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun da duygularını paylaşarak, “Yas bitmedi ve özlem sona ermeyecek. Onun eksikliğini her an yaşıyorum. Okuyucuları da onu özlüyor. Ben de güzel kalbini, aramızdaki sevgiyi ve dürüstlüğünü özlüyorum’’ şeklinde konuştu. Kardeşi Haldun Coşkun ise, “Yıllar geçti ama yokluğuna alışamadım, kaybımızı kabullenemedim. Beynimiz, onu tamamen kaybettiğimizi ve bir daha göremeyeceğimizi kabul etmiyor, çünkü her an yanımızda hissediyoruz,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bekir Coşkun’un Anısına: Basının Cesur Sesi Unutulmadı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!