G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

Baykar Genel Müdürü Açıkladı: İsrail’e Jet Yakıtı Satılması İddialarına Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail’e jet yakıtı satıldığı iddialarına karşı sert bir tepki gösterdi. Bayraktar, bu konuyu yargıya taşıyacaklarını ve kazanılan tazminatın Gazze’ye yardım olarak gönderileceğini açıkladı. Sosyal medyada Baykar ve yöneticilerine karşı yapılan iftira kampanyasını kınayan Bayraktar, bu iddiaları yayanları mahkemeye vermekle tehdit etti.

Baykar, insansız hava aracı sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firma olduğunu belirterek, Türkiye’den Gazze’ye büyük insani yardımlar yaptıklarını vurguladı. Oluşacak tazminatların da Gazze’ye yardım olarak aktarılacağını duyurdu. Haluk Bayraktar, sosyal medyada Baykar’a ve yöneticilerine karşı yürütülen iftira kampanyasına karşı hukuki süreç başlatacaklarını ve tazminatların da Gazze’ye gönderileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından da yapılan açıklamada, “İsrail’in jet yakıtlarının Türkiye’den gittiği” iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Bahse konu yakıtların, Türkiye topraklarındaki havalimanlarında sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtları olduğu açıklandı. Bu durumun doğru olmadığını ve asılsız iddialar olduğunu vurgulayan DMM, konunun netleşmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Haluk Bayraktar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve Baykar’ın insansız hava aracı sistemleri faaliyetleri hakkında bilgi veren haber, haber kaynağını Haber7 olarak belirterek kamuoyuna duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından, Baykar ve yöneticilerine yöneltilen iftira kampanyalarına karşı yasal süreç başlatılacağı ve oluşacak tazminatların Gazze’ye yardım olarak aktarılacağı bilgisi kamuoyuna iletilmiştir. Ayrıca, İsrail’e jet yakıtı satıldığı iddialarının asılsız olduğu ve konuyla ilgili resmi açıklamaların yapılacağı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar Genel Müdürü Açıkladı: İsrail’e Jet Yakıtı Satılması İddialarına Sert Tepki!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!