G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Bayburt’un İşgalden Kurtuluşunun 106. Yılı Coşkuyla Kutlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt’un Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan 106. yıl kutlamaları, Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törenle devam etti. Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kentin işgalden kurtuluşunun gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek konuşmasını yaptı. Pekmezci ayrıca Türk milletinin istiklalini korumak için zorlu dönemlerden geçtiğini ve Kop savunmasının Türkiye ve dünya için önemine vurgu yaptı.

Programda tiyatro oyunu sahnelendi, halk oyunları ekiplerinin gösterisi yapıldı ve resmi geçit töreni düzenlendi. Vali Mustafa Eldivan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Baro Başkanı Serkan Pekmezci, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da kutlamalara katıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümünü kutluyor, tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” mesajı paylaşıldı.

Ayrıca, Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısının 17 bin 422’ye ulaştığı, Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşen törenle kentin işgalden kurtuluşunun 106. yılı kutlamalarının yapıldığı tarihi de paylaşılan bilgiler arasındaydı. Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayburt’un İşgalden Kurtuluşunun 106. Yılı Coşkuyla Kutlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!