G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,92
CNY4,88
GBP45,48
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.928,78
BTC2.084.322,16

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen Muharrem Ayı Programı Büyük İlgi Gördü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen Muharrem Ayı On İki İmam Oruç Açma programına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanı sıra Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Alevi-Bektaşi sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Programda, oruç açma ve yemek duası ardından konuşma yapan Bakan Selçuk, Türkiye’nin zengin toplumsal yapısını vurgulayarak, toplumun bir arada yaşama ve millet olma bilincinin önemine değindi.

Bakan Selçuk, toprakların binlerce yıllık geçmişinden gelen ibadetlerin, ritüellerin ve geleneklerin önemini vurgulayarak, gelecek kuşakların da bu değerlere sahip çıkmasının tarihsel bir sorumluluk olduğunu belirtti. Bu nedenle, Muharrem ayı etkinliklerinin millet olma bilinci açısından önemli olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Alevi-Bektaşi geleneğinde orucun önemine de değinen Bakan Selçuk, orucun farklı dinlerde farklı anlamlar taşıdığını söyledi. Alevi-Bektaşi geleneğinde orucun, özel günlere mahsus olarak tutulduğunu ve birlik ve beraberliği güçlendirdiğini açıkladı. Bu geleneğin, Hz. Hüseyin ve ehli beytin yaşadıkları acıları hatırlamak ve şehitleri anmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Muharrem mateminin insanlık değerlerini diri tutmak için bir fırsat olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen eğitim modeli ile birlikte millet olma bilincinin güçlendirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Bu modelin, samimiyet, anlayış ve saygı temelinde milletin birlik ve beraberliğini pekiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Son olarak, Bakan Selçuk, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve millet olma bilincinin sürekli olması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu değerler doğrultusunda ilerlemesini ve gelecek nesillere aktarmasını temenni etti. Program, Türkiye’nin zengin kültürel mirasının ve toplumsal birliğinin önemini bir kez daha vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkent Öğretmenevinde düzenlenen Muharrem Ayı Programı Büyük İlgi Gördü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!