G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Bangladeş Lastik Fabrikası Yangını: 130 Kişi Kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş’in Narayanganj bölgesinde bulunan bir lastik fabrikasında meydana gelen yangın sonucunda 25 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, 130’dan fazla kişinin kaybolduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangın felaketinden sonra bölge, aynı zamanda sel felaketiyle de mücadele etmek zorunda kaldı. Yangın, kontrol altına alındıktan sonra bile küçük yangınların sürdüğü belirtildi. Yangının etkisiyle binanın kısmen çöktüğü ve içeride kalan kişilerin bulunması gerektiği ifade edildi. Ancak, enkaz altında kalan kişilere henüz ulaşılamadı.

Yangın süresi, kimyasalların etkisi ve su basıncı gibi faktörler nedeniyle fabrikanın altı katlı binasının çöktüğü ve bu durumun kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. Bölge yetkililerinden Hamidur Rahman, “Çok miktarda kimyasal madde yandı. Bu sebeple, cesetler bulunsalar bile bu şartlar altında bulunmaları olası değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altındaki kişileri bulmaya çalışırken, henüz herhangi bir iz bulunamadığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan habere göre, Bangladeş’in Narayanganj bölgesinde meydana gelen bu trajik olay, ülkenin karşı karşıya kaldığı doğal afetler arasında dikkat çekiyor. Araştırmalar ve çalışmalar devam ederken, bölge halkı ve yetkililer, kayıp kişilerin bulunması ve olayın nedenleri konusunda titizlikle çalışmalarını yürütmektedirler. Geçmişte benzer olaylar yaşanan Bangladeş’te, bu tür afetlere karşı daha fazla önlem alınması ve güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Tüm bu gelişmeler neticesinde, Bangladeş’in Narayanganj bölgesindeki lastik fabrikasında meydana gelen yangının etkileri ve sonuçları henüz netlik kazanmamış olsa da, bölgedeki acı durumun yansımaları ve kayıpların telafisi için çalışmaların sürdüğü görülmektedir. Yangının sebep olduğu yıkımın boyutları ve verdiği zararlar, bölge insanlarını derinden etkilemeye devam etmektedir. Sonuç olarak, bölge genelindeki felaketin etkileri ve sonuçlarıyla ilgili detaylı incelemeler ve raporlar beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bangladeş Lastik Fabrikası Yangını: 130 Kişi Kayıp!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!