USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Bakan Tekin, Özel Sektördeki Öğretmenler İçin Taban Maaş Uygulaması Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Bakanı Tekin, TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, özel sektördeki öğretmenler için taban maaş uygulamasının olup olmadığını sorduğunda Tekin, özel okul temsilcileriyle konuyu görüştüklerini ve öğretmenleri mağdur etmeyecek çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” isimli yeni müfredatın onaylanmasının ardından eğitim sendikaları tarafından yapılan eleştirilere ilişkin de konuştu. Tekin, eleştiri yapacak olanların önce metni okumalarını önerdi.

Okulların kapanmasının ardından yaz dönemi için öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan Bakan Tekin, çocukların yaz aylarını tatil yaparak geçirmelerini istedi. Okul dışında okuyarak, sosyal ve sanatsal aktivitelerle vakit geçirmelerini ve ülkenin güzelliklerini keşfetmelerini arzuladığını ifade etti. Ayrıca, velilerden de çocuklarını böyle yönlendirmelerini tavsiye etti ve bunun eğitimin bir parçası olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Bakan Tekin’in Gürcistan Eğitim Bakanı Amilakhvari ile yaptığı görüşmeye dair detaylar da gündemdeydi. İki bakanın eğitim alanında iş birliğini artırmak amacıyla bir araya geldiği belirtilirken, yapılan görüşmenin verimli geçtiği ve gelecekte atılacak adımlar hakkında uzlaşıldığı ifade edildi.

Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetin cezai yaptırımlarına ilişkin de yasal düzenleme yapılacağını açıklamıştı. Eğitim camiasında merakla beklenen bu düzenleme ile öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi ve karşılığında caydırıcı bir ceza uygulanması hedefleniyor.

Genel olarak, eğitim alanında yapılan yeni düzenlemeler ve alınacak önlemlerle ilgili olarak Bakan Tekin’in yaptığı açıklamalar ve yürütülen çalışmalar, kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ediyor. Toplumun eğitim konusundaki beklentilerine cevap vermek ve eğitim sisteminin daha işlevsel hale gelmesi için yapılan girişimler de yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tekin, Özel Sektördeki Öğretmenler İçin Taban Maaş Uygulaması Hakkında Açıklamalarda Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!