G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,16
CNY4,82
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,93
GR. ALTIN2.976,79
BTC2.325.025,90

Bakan Şimşek Vergi Adaleti İçin Yenilikçi Adımlar Atıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti sağlamaya yönelik çaba gösterdiklerini belirtti. Çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisi getirileceğini söyleyen Şimşek, diğer firmalar için de benzer bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı. Asgari bir kurumlar vergisi konusunu tüm firmalar için ele aldıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, TRT Haber’de yapmış olduğu değerlendirmelerde vergide adaleti sağlama amacıyla önemli adımlar attıklarını belirtti. Asgari kurumlar vergisinin getirileceğini açıklayan Şimşek, OECD’nin çok uluslu şirketler için uyguladığı asgari kurumlar vergisine benzer bir adım atacaklarını belirtti. Ayrıca yüzde 15’in altında kurumlar vergisi uygulanamayacağını da ifade etti.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin ilk adımı olan açıklamayı hatırlatan Şimşek, bu paketin yanı sıra 4-5 paket daha olduğunu belirtti. Vergide adalet ve etkinlik odaklı çalışmaların devam edeceğini söyleyen Şimşek, asgari kurumlar vergisi konusunu da bu çerçevede ele aldıklarını belirtti.

Finansal kazançlar üzerinden alınan vergiyi artıran bir adım attıklarını hatırlatan Bakan Şimşek, bu konuda yapılan eleştirilere değindi. Aldıkları önlemleri olumlu ve doğru bir adım olarak nitelenmediğini belirten Şimşek, eleştirilerin sağlıklı bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Vergide adaletin sağlanması için hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, gelecekte de bu alanda adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti. Ancak bu adımları atarken öngörülebilirlikten ve uluslararası normlara uyumdan sapmayacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Şimşek Vergi Adaleti İçin Yenilikçi Adımlar Atıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!