G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ek Zam Olmayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret, Ocak ve Temmuz aylarında iki kez artış gösterdi ve %49 artış ile son olarak 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl ara bir zam olmayacağı açıklandı. Ancak asgari ücrete ek zam olup olmayacağı konusunda tartışmalar devam ederken, Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklama öne çıktı.

Bakan Işıkhan, hükümetin asgari ücreti belirlemediğini, bunun Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görevi olduğunu belirtti. Temmuz ayında artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında artışın yapıldığını vurgulayan Işıkhan, ekonomik dengeyi ve istikrarı gözetmeleri gerektiğini ifade etti. Ekonomik verilerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Bakan, asgari ücrete ek zammın olmayacağını söyledi.

Haberler.com’un aktardığına göre, hükümetin asgari ücrete ara zam yapılmasına sıcak baktığı ancak ekonomi yönetiminin olumsuz bir tavra sahip olduğu belirtiliyor. Doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiği ve enflasyonun açıklanmasının ardından eylül ayında asgari ücrete ara zam yapılabileceği öne sürülüyor. Çalışanlar arasında olası bir zam durumunda rakamın ne olacağı merak edilirken, 3 ya da 4 bin liralık bir artışın konuşulduğu biliniyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da enflasyon hedefine ulaşamadığı için Hükümet’e bilgilendirici bir açık mektup yayınladı. Asgari ücretin de ele alındığı açıklamada, para ve maliye politikalarının eşgüdümü ve öngörülebilirlik konusunda Orta Vadeli Programın (OVP, 2024-2026) önemine vurgu yapıldı. Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, enflasyon tahminlerinin gözetilmesi ve sıkı para politikasının ihtiyatlı maliye politikası ile desteklenmesinin dezenflasyon patikasının tesisi açısından kritik önem taşıdığı ifade edildi.

Tüm bu açıklamalar ve gelişmeler göz önüne alındığında, asgari ücretteki son durum ve olası zam konuları geniş bir çerçevede değerlendirilmekte ve ilerleyen dönemlerde alınacak kararlar ve yapılan açıklamalar yakından takip edilmektedir. Herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olan asgari ücretteki gelişmeler, ülke ekonomisi ve çalışan kesim üzerinde doğrudan etkili olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ek Zam Olmayacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!