G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ankara’ya Resmi Ziyaret İçin Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve diğer yetkililer, Aliyev’i havalimanında karşıladı. Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye’nin başkenti Ankara’da resmi temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlayacak.

Aliyev, 7 Şubat’ta gerçekleşen seçimlerde 5. kez cumhurbaşkanı seçildi. Seçimi kazanmasının ardından ilk tebrik eden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Aliyev’in Münih Güvenlik Konferansı’na katılmasının ardından Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret, Aliyev’in ilk resmi ziyareti oldu. İki lider, en son Kasım ayında bir araya gelmiş ve Kazakistan’daki Türk Devletleri Teşkilatı ile Özbekistan’daki Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvelerine katılmışlardı. Bu görüşmelerin ardından liderler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev’i resmi törenle karşılayacak. Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alınacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ortak basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ankara’ya Resmi Ziyaret İçin Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!