G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

AYM’nin Yüce Divan Salonu’nda Düzenlenen 62. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve Yeni Üye Ant İçme Töreni, Üst Düzey Katılımla Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi (AYM), 62’nci kuruluş yıl dönümü ve yeni üye Ömer Çınar’ın ant içme törenine AYM Yüce Divan Salonu’nda gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, milletvekilleri, yüksek yargı üyeleri ve birçok davetli hazır bulundu.

AYM Başkanı Kadir Özkaya, açılış konuşmasında adaletin temel gayesinin adaleti sağlamak olduğunu belirtti. Adaletin dengeyi ifade ettiğini ve hak ettiği şekilde davranılmasını simgelediğini vurgulayan Özkaya, adaletin en yüce ideal olduğunu, hakimlerin de bu ideal doğrultusunda tarafsızlıkla karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuruları karara bağlama ve Anayasa’ya uygunluğu denetleme görevinin önemine değinen Özkaya, bireysel başvurunun Türk yargı tarihinde önemli bir reform olduğunu ve AİHM’e yapılan başvuruları azaltmayı hedeflediğini belirtti. Özkaya, AYM’nin yaklaşık 12 yıllık süreçte 601 bin 726 bireysel başvuru aldığını ve bu başvuruların yüzde 83’ünü sonuçlandırdıklarını açıkladı.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemine vurgu yapan Özkaya, yasama, yürütme ve yargı organlarının birbirleriyle iş birliği içinde çalışmalarının gerekliliğini ifade etti. Anayasa’nın başlangıç bölümünde kuvvetler ayrılığının medeni bir iş bölümü olduğuna dikkat çeken Özkaya, her yüksek mahkemenin Anayasa ve kanunlarda belirtilen görevleri yerine getirme sorumluluğuna sahip olduğunu belirtti.

Özkaya’nın konuşmasının ardından yeni üye Ömer Çınar ant içti ve kisvesini Başkan Özkaya tarafından giydirildi. Bu anlamlı tören, AYM’nin adalet ve hukukun üstünlüğüne katkı sağlama yolundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AYM’nin Yüce Divan Salonu’nda Düzenlenen 62. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve Yeni Üye Ant İçme Töreni, Üst Düzey Katılımla Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!