USD32,20
EURO35,07
CNY0,000000
GBP40,94
EURO/USD1,09
BIST10.643,58
Petrol84,36
GR. ALTIN2.527,01
BTC2.163.002,09

Avrupa’nın 5 Büyük Liginden Gol Krallığı Yarışı Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın beş büyük futbol ülkesi olarak kabul edilen İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa’da şampiyonlar belli olurken, hala gol krallığı yarışı devam ediyor. İspanya’da Real Madrid, İtalya’da Inter, Almanya’da Bayer Leverkusen ve Fransa’da PSG şampiyonluğunu garantilemiş durumda. Ancak İngiltere’de Arsenal ile bir maçı eksik olan Manchester City arasında şampiyonluk mücadelesi sürüyor. Gol krallığı yarışında ise LaLiga dışındaki diğer liglerde zirvede yer alan futbolcular farkı açmış durumda.

Premier Lig’de Manchester City’nin Norveçli yıldız golcüsü Erling Haaland, 25 golle krallık yarışında ilk sırada yer alıyor. Takımının üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan edebilmesi için son 3 maçı kazanması gereken Haaland’ın en yakın rakibi Cole Palmer 21 golle onun hemen arkasında bulunuyor. İngiltere’de gol krallığı yarışında ilk 5 sıradaki diğer futbolcular arasında Alexander Isak (Newcastle United) 20, Ollie Watkins (Aston Villa) 19 ve Muhammed Salah (Liverpool) 18 golle yer alıyor.

LaLiga’da Girona forması giyen Ukraynalı santrfor Artem Dovbyk, 20 golle zirvede yer alırken, Real Madrid’in İngiliz futbolcusu Jude Bellingham 18 golle onun peşinde. İlk 5 sıradaki diğer futbolcular arasında Robert Lewandowski (Barcelona) ve Alexander Sörloth (Villarreal) 17, Ante Budimir (Osasuna) 16 golle listeye girmiş durumda.

Bayern Münih’in İngiliz golcüsü Harry Kane, Bundesliga’da 36 golle lider durumda ve açık farkla zirveyi koruyor. Serhou Guirassy (Stuttgart) 25, Lois Openda (Leipzig) 24, Deniz Undav (Stuttgart) 18 ve Ermedin Demirovic (Augsburg) 15 golle kendilerine yer bulmuş durumdalar.

Serie A’da Inter’in Arjantinli yıldızı Lautaro Martinez, 23 golle zirveyi kimseye kaptırmıyor. Onu 16 golle Juventus’un Sırp futbolcusu Dusan Vlahovic takip ederken, ilk 5 sıradaki diğer futbolcular arasında Napoli’den Victor Osimhen 15, Milan’dan Olivier Giroud ve Genoa’dan Albert Gudmundsson da 14 golle yer alıyor.

Ligue 1’de şampiyon PSG’nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe, 26 golle gol krallığında lider durumda. Onu 17 golle Lille’den Jonathan David ve Olimpik Lyon’dan Alexandre Lacazette takip ederken, Wissam Ben Yedder (Monaco) ve Pierre-Emerick Aubameyang (Olimpik Marsilya) 15 ve 14 golle ilk 5 arasında kendilerine yer bulmuş durumdalar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’nın 5 Büyük Liginden Gol Krallığı Yarışı Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!