G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Avrupa Konseyi Genel Sekreterliğine İsviçreli Alain Berset Seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne eski İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset seçildi. Berset, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin 306 üyesi arasında yapılan seçimde rakiplerini geride bırakarak genel sekreterlik görevini gelecek 5 yıl boyunca yürütecek. Eski AB Komisyonu Üyesi Didier Reynders ve eski Estonya Kültür Bakanı Indrek Saar gibi güçlü rakipleri oldu. Şu anki genel sekreter Marija Pejcinovic Buric ise ikinci dönem için aday olmadı. Berset’in eylül ayında göreve başlaması bekleniyor.

Alain Berset, daha önce İsviçre’de İçişleri Bakanı ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı olarak görev yapmıştı. Avrupa Konseyi ise Türkiye de dahil olmak üzere 47 üye ülkeden oluşmaktadır. Konseyin insan hakları, hukukun üstünlüğü, çoğulcu demokrasinin korunması ve ırkçılık ile yabancı düşmanlığıyla mücadele gibi temel amaçları bulunmaktadır. Avrupa Konseyi genel sekreteri Alain Berset’in liderliğinde özellikle bu değerlerin korunması ve güçlendirilmesi beklenmektedir.

Berset’in seçimi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından yapılan iki turlu gizli oylama sonucunda gerçekleşti. Bu seçim sürecinde adaylar arasında başarılı bir rekabet yaşandı ve Berset, genel sekreterlik pozisyonunu kazanmayı başardı. Avrupa Konseyi’nin merkezi Fransa’nın Strazburg kentinde bulunmaktadır ve önümüzdeki yıllarda Alain Berset’in liderliğinde Konseyin çalışmaları daha da belirgin hale gelebilir.

Alain Berset’in genel sekreterlik görevine başlaması ile Avrupa Konseyi’nin geleceği için umut verici bir dönem başlayabilir. Konseyin, üye ülkeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmesi ve ortak değerlere bağlılığı artırması beklenmektedir. Bu süreçte Türkiye’nin de Konseyin çalışmalarına aktif katkı sağlaması ve bölgesel iş birliğini desteklemesi önem taşımaktadır. Alain Berset’in liderliğinde Avrupa Konseyi’nin önünde çeşitli fırsatlar ve zorluklar olabilir ancak tüm üye ülkelerin desteğiyle başarılı bir dönem geçirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Konseyi Genel Sekreterliğine İsviçreli Alain Berset Seçildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!