G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

Avrupa Konseyi Başkanı Michel: “Avrupa’nın Savunma Harcamalarını Artırması Şart!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesi üzerine AB’nin nasıl bir tavır takınması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Michel, AB ülkelerinin ortak savunma harcamalarını artırmaları ve askeri yardımları hızlı bir şekilde sağlamaları gerektiğini belirtti.

Michel, Avrupa Konseyi üyelerine gönderdiği davet mektubunda Kiev’e askeri yardımın hızlı bir şekilde teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AB liderleri zirvesinin 21-22 Mart tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu zirvede, AB ülkelerinin ortak bir karar alması ve güvenliğe yönelik önlemlerin alınması bekleniyor.

Michel aynı zamanda Avrupa’nın güvenlik ve savunma konularına yeterince yatırım yapmadığını ve bu yüzden artık gerçek bir paradigma değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana karşılaşılan en büyük güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduklarını ve bu nedenle savunmaya hazır olmanın ve ekonomiyi savaş temeline oturtmanın önemli olduğunu vurguladı.

AB ülkelerine seslenen Michel, savunma endüstrisinin finansmanına ve düzenleyici engellerin kaldırılmasına destek vermeleri çağrısında bulundu. Rusya’nın Avrupa için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve Ukrayna’nın yeterli yardım alamaması durumunda sırada Avrupa’nın olabileceğini belirten Michel, AB’nin bu konuda adımlar atması gerektiğini ifade etti.

AB dışişleri bakanları, 18 Mart tarihinde Avrupa Barış Fonu çerçevesinde Ukrayna’ya 2024 yılında ek 5 milyar euro savunma yardımı tahsis etme kararı almıştı. Bu karar, AB’nin Ukrayna’ya destek olma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Michel’in açıklamaları, AB’nin güvenlik ve savunma konularına odaklanması gerektiğine dair bir uyarı niteliğindedir.

Sonuç olarak, Avrupa Konseyi Başkanı Michel’in açıklamaları AB’nin güvenlik ve savunma politikalarının üzerine titizlikle yoğunlaşması gerektiğini ortaya koymaktadır. Kriz zamanlarında birlik ve koordinasyonun önemli olduğu vurgulanmış ve AB ülkelerine ortak bir şekilde hareket etmeleri çağrısı yapılmıştır. Avrupa’nın geleceği için güçlü bir savunma sisteminin oluşturulması büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Konseyi Başkanı Michel: “Avrupa’nın Savunma Harcamalarını Artırması Şart!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!