G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Avrupa Komisyonu, Apple’a 1,8 Milyar Euro Para Cezası Kesti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu, Spotify’ın 2019 yılında Apple’a yönelik şikayeti üzerine başlattığı antitröst soruşturmasını tamamladı. Komisyon, Apple’ın kendi platformunu rakip hizmetlere karşı ayrıcalıklı bir şekilde kullandığı iddialarını inceledi. Bu inceleme sonucunda Brüksel, Apple’ı rekabete aykırı davranışları nedeniyle 1,8 milyar euro para cezası ile cezalandırdı.

Karara göre, Apple, App Store dışındaki ödeme hizmetleri konusunda kullanıcıları yeterince bilgilendirmedi. İsveçli müzik yayın hizmeti Spotify, Apple’ın konumunu kötüye kullandığı iddiasında bulunarak yüzde 30’luk komisyon ücretlerini eleştirmişti. Spotify, Apple’ın alternatif ödeme hizmetlerinde kullanıcıları yeterince bilgilendirmediğini belirtmişti. AB ise Apple’ı hakim konumunu kötüye kullanmakla suçlamış ve geçtiğimiz yıl soruşturmanın kapsamını daraltmıştı.

Apple ise bu karara itiraz edeceğini açıkladı. Şirket, tüketicilerin zarar gördüğüne dair inandırıcı kanıt olmadığını ve kararın haksız olduğunu savundu. Bu karar, AB’nin Apple’a kesilen ilk rekabet cezası oldu. Daha önce 2020 yılında Fransa’da da rekabet davası kapsamında 1,1 milyar euro para cezası almıştı.

Sonuç olarak, Avrupa Komisyonu, Apple’ın rekabet kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle 1,8 milyar euro para cezası keserek bu konudaki hassasiyetini ortaya koymuş oldu. Apple’ın itiraz etmesi üzerine dava süreci devam edecek ve nihai kararı mahkeme verecektir. Bu kararla birlikte, dijital platformlar arasındaki rekabetin önemi ve regulator kurumların bu alandaki denetimleri daha da artacağı öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Komisyonu, Apple’a 1,8 Milyar Euro Para Cezası Kesti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!