G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Avrupa Birliği, Türkiye’ye 1 Milyar Avronun Harekete Geçirilmesi İçin Söz Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı olan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, IPARD-III programının bütün illerin faydalanmasını hedeflediklerini belirterek Türkiye’ye 1 milyar avronun harekete geçirilmesi çalışmaları yaptıklarını ve desteklerine devam edeceklerini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir çiftliği ziyaret ettiler.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, IPARD-III programının sunduğu imkanlardan bütün illerin yararlanmasını hedeflediklerini ve daha sürdürülebilir, daha dirençli tarım ve gıda sektörü oluşturarak deprem sonrası toparlanma döneminde IPARD-III’ün kırsal alanlarda önemli bir rol oynayacağını belirtti. AB olarak depremin hemen ardından Türkiye’ye 1 milyar avronun harekete geçirilmesi çalışmasında bulunduklarını ve desteklerine devam edeceklerini ifade etti.

Büyükelçi Landrut, tarımın Çukurova bölgesi için ne kadar önemli olduğunu anlattı ve bu bölgenin de depremden zarar gördüğünü, toparlanma sürecinde büyük destek aldığını belirtti. IPARD’ın depremden etkilenen bölgelerde fark yaratacağını ve tarımsal sektörde istihdamın artmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi. Avrupa Birliği’nin IPARD programlarına destek verdiklerini belirten Landrut, 2011’den beri 1.4 milyar avrodan fazla bir destek sağlandığını ve bu desteğin tarım ve gıda sektöründe 25 binden fazla yatırım projesine destek olarak 100 binden fazla istihdam sağlandığını söyledi. Ayrıca gençlere ve kadınlara da destek verdiklerini belirterek bu yatırımların kadın girişimciler tarafından yapıldığını vurguladı.

Türkiye’nin IPARD fonlarındaki liderliğinin devam edeceğine inandığını söyleyen Büyükelçi Landrut, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da IPARD ile bugüne kadar 25 bin 434 projeye toplam 45,3 milyar lira hibe desteği verildiğini ve bununla ülkenin tarım ve gıda sektörlerine 93 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını açıkladı. Konuşmaların ardından Bakan Yumaklı ve Büyükelçi Landrut birbirlerine hediye takdim ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Birliği, Türkiye’ye 1 Milyar Avronun Harekete Geçirilmesi İçin Söz Verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!