G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Atalanta, UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı ve tarihinde ilk kez Avrupa kupasını müzesine götürdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Ligi final maçında Atalanta, Bayer Leverkusen’i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk defa Avrupa kupasını kazandı. Final karşılaşması Dublin Arena’da gerçekleşti ve İtalya Serie A ekibi Atalanta ile Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Maçın yıldızı Ademola Lookman, 12. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Daha sonra 26. dakikada bir gol daha atan Lookman, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Maçın sonunda 75. dakikada Lookman, bir kez daha fileleri havalandırarak hat-trick yaptı ve takımına galibiyeti getirdi.

Atalanta, tarihinde ilk kez Avrupa kupasını kazanarak tarihe geçti. Bu zaferle birlikte Ademola Lookman, Avrupa Ligi finalinde hat-trick yapan ikinci futbolcu ve bir Avrupa finalinde 3 gol atan ilk Afrikalı oyuncu unvanını aldı. Kulübün tarihinde ilk kez Avrupa kupasını müzesine götürmesi büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Bu galibiyetle birlikte Bundesliga’da 51 maçtır yenilmeyen Bayer Leverkusen’in yenilmezlik serisi de sona erdi.

Atalanta’nın UEFA Avrupa Ligi finalinde Bayer Leverkusen’i 3-0 yenerek kupayı kazandığı final karşılaşması, futbolseverlerin büyük ilgisini çekti. Maçın Dublin Arena’da oynanması ve Atalanta’nın etkileyici performansı, Avrupa futbol tarihine geçecek bir final maçı olarak değerlendirildi. Ademola Lookman’ın hat-trick yapması ve takımının büyük bir üstünlük sağlaması, Atalanta taraftarlarını sevince boğarken, Bayer Leverkusen taraftarlarını üzüntüye boğdu.

Sonuç olarak, Atalanta’nın UEFA Avrupa Ligi finalinde Bayer Leverkusen’i 3-0 yenerek tarihinde ilk defa Avrupa kupasını kazanması büyük bir başarı olarak kabul edildi. Ademola Lookman’ın performansı ve takımın gösterdiği üstün oyun, kupayı müzeye götürmelerini sağladı. Bu zafer, Avrupa futbolunda unutulmaz bir final maçı olarak anılacak ve Atalanta’nın başarısı uzun süre konuşulmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atalanta, UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı ve tarihinde ilk kez Avrupa kupasını müzesine götürdü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!