USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Radar Teslimatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin en uzun menzilli radar sistemlerinden biri olan ASELSAN tarafından geliştirilen yeni nesil erken ihbar radar sistemlerinin teslimat töreninde konuştu. Güler, bu radar sisteminin ülkenin güvenliği için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacağını belirtti. Törende, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekiler için başsağlığı dileklerinde bulunan Güler, uluslararası ilişkilerdeki belirsizlikler ve artan risklerin gölgesinde Türkiye’nin savunma sistemlerini yerli ve milli imkanlarla yükseltmesinin önemine dikkat çekti.

Bakanlık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki stratejik vizyon doğrultusunda savunma sanayisi alanında büyük adımlar attıklarını belirten Güler, yerli ve milli üretimin Türkiye’nin bağımsızlığına ve ekonomisine güç kattığını vurguladı. Son aylarda gerçekleştirilen başarılı uçuşlar ve seri üretim çalışmalarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine yeni ürünler kazandırdıklarını aktaran Güler, yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin ordunun gücüne katkı sağladığını ifade etti.

Güler, modern savunma sistemlerinin asimetrik risk ve tehditlere karşı etkin bir şekilde koruma sağladığını vurgulayarak, erken ihbar radar sistemlerinin önemine dikkat çekti. Bu radar sistemlerinin geniş tehdit yelpazesini tespit edebildiğini ve etkisiz hale getirebildiğini belirten Güler, Türkiye’nin en uzun menziline sahip olan yeni nesil radar sisteminin ülkenin savunma yeteneklerini artıracağını ve orduya önemli bir üstünlük sağlayacağını dile getirdi.

Bakan Güler, Türkiye’nin güvenliğini en modern ve etkili sistemlerle sağlamak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini vurgulayarak, kahraman ordunun ihtiyaçları doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en güçlü şekilde donatılacağını ifade etti. Son olarak, Türkiye’nin ve vatandaşlarının güvenliğini en üst seviyede sağlamak için gelişen harp teknolojisine uygun önlemlerin alınacağının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yerli ve Milli Radar Teslimatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!