G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.165.958,57

Artrite Karşı Hareketlenme Zamanı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde artritler hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Sağlık Bakanlığı, “Dünya Artrit Günü” kapsamında farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenliyor. Bu yılın teması “Hareketin Gücü Artriti Yener” olarak belirlendi. Artritler, eklemlerde iltihaplanma ile kendini gösterir ve 1,7 milyar kişiyi etkiler.

Koruyucu ve önleyici tedbirler artritler hakkında yeterince bilinmemektedir. Oysa tedbirler alındığında kişiler, aktif bir hayat sürdürebilir. En yaygın artrit türü olan osteoartrit, dünya genelinde 600 milyon kişiyi etkilemektedir ve bu sayının 2050’ye kadar 1 milyara ulaşması beklenmektedir.

Kadınlarda daha sık görülen osteoartritin risk faktörleri arasında genetik yatkınlık, eklem travmaları, obezite ve diyabet yer almaktadır. Osteoartrit en çok dirsek, kalça, omurga ve el eklemlerini etkiler. Fiziksel aktivite kısıtlılığı zamanla diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve eklemlere aşırı yük binmemek osteoartriti önlemek için önemlidir. Ağır yükleri omuzlara yönlendirmek, alışveriş poşetlerini dengeli taşımak önerilmektedir. Artrit hastaları sağlık merkezlerinden danışmanlık alabilir ve doktor tarafından reçete edilen ilaçları düzenli kullanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Artrite Karşı Hareketlenme Zamanı Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!