G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

Arnavutluk Meclisinde Gerginlik: Sandalyeler Ateşe Verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutluk Meclisinde yaşanan gerginlik ve arbede sonrasında muhalefet milletvekilleri tarafından meclis binası dışında sandalyelerin ateşe verildiği olay, büyük ilgi çekti. Arnavutluk Meclisi’nde genel kurul salonunda yapılan oturum sırasında ana muhalefet partisi Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) milletvekillerinin, PD Milletvekili Ervin Salianji’nin hapis cezası almasına tepki göstermesiyle başlayan gerginlik, daha sonra muhalefet milletvekillerinin kürsüye çıkmasıyla büyüdü. Meclis Başkanı Elisa Spiropali’ye yabancı madde fırlatılması da salondaki gerilimi artıran bir diğer olaydı.

Oturum sırasında yaşanan arbede ve gerginlik sonrasında, muhalefet milletvekilleri, oturdukları sandalyeleri meclis binası dışına çıkararak ateşe verdi. Bu provokatif eylem sonrasında Meclis Başkanı Spiropali, oturumu yarıda kesti. Muhalefet milletvekilleri, daha önce PD Milletvekili Salianji’nin mahkumiyetinin ardından meclis oturumunu engelleyeceklerini açıklamışlardı. Meclis Başkanı Spiropali’nin yaptığı açıklamada, vatandaşlardan alınan güvenin ağırlığıyla üzerlerinde oturulan sandalyelere saygı duyulması gerektiği vurgulandı. Muhalif milletvekilleri ise Temyiz Mahkemesinin kararını adil bulmadıklarını ve siyasi olduğunu savunarak eylemlerine devam edeceklerini duyurdular.

PD Milletvekili Salianji, birkaç yıl önce dönemin Arnavutluk İçişleri Bakanı Fatmir Xhafaj’ın akrabalarının uyuşturucu kaçakçılığı olayına karıştığını iddia eden sahte bir ses kaydı yayınlamakla suçlanmıştı. Temyiz Mahkemesi tarafından “sahte ihbar” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Salianji’nin bu kararı, olayların fitilini ateşlemişti.

Arnavutluk’ta yaşanan bu olaylar, ülkede siyasi gerilimin ve kutuplaşmanın ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Meclis içindeki gerilimin sokağa yansıması ve sandalyelerin ateşe verilmesi gibi provokatif eylemler, ülkenin demokratik süreçlerine olan inancı da zedeliyor. Meclisin halkın temsilcileri tarafından bu şekilde kullanılması, demokratik normlara ve kurumlara olan saygının eksikliğini gösteriyor. Arnavutluk’ta siyasi çekişmelerin daha sağduyulu bir şekilde çözülmesi ve demokratik hakların korunması, ülkenin geleceği açısından oldukça önemli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arnavutluk Meclisinde Gerginlik: Sandalyeler Ateşe Verildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!