G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

Apple’ın Vision Pro Karma Gerçeklik Başlığının Maliyeti Ortaya Çıktı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC geliştiriciler konferansında yeni bir ürün olan Apple Vision Pro’yu tanıttı. Vision Pro, şirketin ilk karma gerçeklik başlığı olma özelliğini taşıyor ve ABD’de satışa sunuldu. Cihazın fiyatı oldukça yüksek olarak belirlendi ve kullanıcıların dikkatini çekti.

Apple Vision Pro’nun maliyeti konusunda yapılan bir araştırmaya göre, cihazın birim maliyeti 1543 dolar olarak hesaplandı. Bu maliyetin büyük bir kısmını, 1.25 inçlik micro-OLED ekranlar oluşturuyor. Bu ekranlar, Sony tarafından üretiliyor ve cihazın en pahalı donanımları arasında yer alıyor. Ekranların fiyatı 225 dolar olarak belirlendi ve cihazda iki adet bulunuyor. Bunun yanı sıra, Apple’ın kendi üretimi olan M2 ve R1 çipleri de Vision Pro’nun maliyetini arttıran unsurlar arasında bulunuyor.

Türkiye’de Apple Vision Pro’nun fiyatı henüz belirlenmedi ancak cihazın ABD’deki fiyatı olan 3 bin 500 doların üzerine vergiler eklendiğinde oldukça yüksek bir rakam ortaya çıkacak. Eğer Vision Pro, oyun konsolu sınıfına girmesi durumunda yüzde 20 gümrük vergisi ve yüzde 20 ÖTV gibi ek vergiler alınacak. Bu durumda, cihazın Türkiye fiyatı 184 bin TL civarında olacak. Ayrıca, akıllı telefonlar gibi TRT bandrol ücreti alınması durumunda cihazın fiyatı 206 bin TL seviyesine yükselebilecek. Ancak bu durumun gerçekleşme ihtimali şu anda düşük görünüyor.

Sonuç olarak, Apple’ın yeni karma gerçeklik başlığı Vision Pro, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Yüksek fiyatına rağmen, cihazın sağladığı özellikler ve işlevselliklerle dikkat çekiyor. Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatının ne olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’ın Vision Pro Karma Gerçeklik Başlığının Maliyeti Ortaya Çıktı: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!