G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Apple’ın iPhone’larındaki Saklı Yapay Zeka Özellikleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde birçok teknoloji şirketi, yapay zeka teknolojilerine büyük yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımların bir parçası olarak, akıllı telefon üreticileri de yapay zeka özelliklerini cihazlarına entegre etmeye başlamıştır. Örneğin, Samsung’un Galaxy S24 serisi birçok yeni yapay zeka özelliğiyle dikkat çekmektedir. Ancak, Apple’ın üretken yapay zeka konusunda geride kaldığı görülmektedir. Bununla birlikte, iPhone modellerinde uzun yıllardır kullanılan gizli yapay zeka özelliklerini inceleyerek, Apple’ın bu alandaki potansiyelini görmek mümkündür.

iPhone’larda kullanılan yapay zeka özelliklerine geçmeden önce, Apple’ın iOS 18 güncellemesiyle yeni yapay zeka destekli özellikler sunması beklenmektedir. Ancak, iPhone’larda kamera, fotoğraflar ve Siri gibi popüler uygulamalarda zaten bazı yapay zeka yazılımlarının kullanıldığı bilinmektedir. Örneğin, geçen yıl iOS 17 ile gelen bir özellik olan Ses Klonlama, konuşma kaybı riski taşıyan kişilerin seslerini taklit ederek iletişim kurmalarına olanak tanımaktadır.

Bunun yanı sıra Canlı Metin özelliği sayesinde iPhone’larda fotoğraflardaki metinleri tanıyıp kopyalayabilir ve yapıştırabilirsiniz. Ayrıca, yeni ve geliştirilmiş otomatik düzeltme özelliği sayesinde hataları daha doğru bir şekilde düzeltebilir ve özelleştirilmiş metin önerileri alabilirsiniz. iPhone’un kamera özelliklerinde de yapay zeka kullanılmaktadır. Portre Modu ve Sinematik Mod gibi özelliklerle nesneleri tanıyabilir ve fotoğraflarınızı daha etkileyici hale getirebilirsiniz.

Siri’nin de iOS 18 ile daha akıllı hale gelmesi beklenmektedir. Siri’nin büyük dil modelleriyle geliştirilerek daha karmaşık görevleri yerine getirebileceği düşünülmektedir. Ayrıca, iOS 18 ile gelecek olan özellikler arasında kullanıcıların otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri oluşturmasına olanak tanıyan yapay zeka destekli özellikler de yer alacaktır.

Sonuç olarak, Apple’ın iPhone modellerinde gizli yapay zeka özelliklerini başarılı bir şekilde kullanarak kullanıcı deneyimini geliştirdiği görülmektedir. iOS 18 güncellemesiyle birlikte daha da gelişen yapay zeka özellikleriyle iPhone kullanıcılarına daha akıllı ve etkileşimli bir deneyim sunulması beklenmektedir. Apple’ın yapay zeka konusundaki potansiyeli ve gelecekteki yenilikleri merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’ın iPhone’larındaki Saklı Yapay Zeka Özellikleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!