G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Apollo 8 Astronotu Anders, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1968 yılında uzaydan Dünya’nın görüldüğü “doğuş” fotoğrafını çeken eski Apollo 8 astronotu Emekli Tümgeneral William Anders, geçtiğimiz cuma günü uçak kazasında hayatını kaybetti. 90 yaşındaki Anders, Washington’daki San Juan Adaları açıklarında suya düşen uçağında tek başına pilotluk yaparken hayatını kaybetti. Kazada ölen Anders’in haberini, oğlu olan Emekli Hava Kuvvetleri Yarbayı Greg Anders duyurdu. Oğul Anders, babasının harika bir pilot olduğunu belirterek onu çok özleyeceklerini ifade etti.

Anders, ABD’nin uzay programına en önemli katkısı olan ünlü fotoğrafın sahibiydi. Emekli NASA astronotu ve Arizona Senatörü Mark Kelly, Anders’in “Dünya’nın Doğuşu” fotoğrafıyla insanların gezegene ve kendilerine dair bakış açısını sonsuza dek değiştirdiğini ifade etti. Kelly, Anders’in fotoğrafın nesiller boyunca astronotlara ve araştırmacılara ilham verdiğini vurguladı.

William Anders, 1997’de verdiği bir röportajda Apollo 8 görevinin riskli olduğunu ve mürettebatın geri dönme şansının sadece 3’te 1 olduğunu tahmin ettiğini belirtmişti. Ay’ın etrafında tur attıktan sonra çektikleri fotoğrafla ilgili Anders, o anları “şimdiye kadar en etkileyici şey” olarak tanımlıyordu. Dünya’nın doğuşunu gördüklerinde duygularını “hakikaten bir zıtlık” olarak tarif eden Anders, fotoğraf çekmek için bir anlık karar vererek diğer astronotlarla birlikte o eşsiz anı ölümsüzleştirmişlerdi.

Anders’in ölümü, uzay ve havacılık dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Bir dönemin en önemli astronotlarından biri olan Anders, ileri görüşlülüğü ve cesaretli kararlarıyla hafızalarda yer edindi. Gezegenimize ve evrene dair katkılarıyla tanınan Anders, böyle bir trajik kazada kaybedilmesi, tarihe büyük bir üzüntü olarak geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apollo 8 Astronotu Anders, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!