G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.313.406,28
Son Gelişmeler

Antalya Kitap Fuarı’nda İlker Başbuğ’dan Çarpıcı Açıklamalar: “İnsan İlişkileri Teknolojik Gelişmelerle Zayıfladı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Kitap Fuarı Kitapseverlere Kapılarını Açtı

Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarı, edebiyat tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Fuar, belli başlı bir mekan olan Cam Piramit Fuar Alanı’nda düzenleniyor. Etkinlikte, tanınmış yazarlar, kitapseverlerle buluşarak eserlerini imzalıyor. Ünlü isimlerden biri olan 26. Genelkurmay Başkanı ve yazar İlker Başbuğ, "Cumhuriyet’in Dayandığı Temel İlkeler" konulu bir söyleşiye katıldı ve Düden Salonu’nda dinleyicilere hitap etti. Başbuğ, insan ilişkilerine dair çarpıcı eleştirilerde bulundu.

"ZIT BİR NOKTADAYIZ"

Teknolojinin, insan ilişkilerini zayıflattığına dikkat çeken Başbuğ, "Maalesef etrafımıza baktığımızda insanlığın ileri gideceğine dair umutlar besleyebiliriz; ancak insan ilişkileri nerede? Teknolojik gelişmelere rağmen tam ters bir noktadayız. Bu gelişmeler de bir şekilde insan ilişkilerini zayıflatan bir etken mi? Kesinlikle öyle olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sabah yürüyüşü yaparken bile telefonlarına bakıyor. Telefonla kaç kişi, sesli olarak yakınlarını arıyor? Bu oldukça üzücü bir durum. Sesli iletişim bile değerini yitirmiş durumda. İnsanlar, sevdiklerinin sesini duymak için adeta muhtaç hale gelmiş," ifadelerini kullandı.

"AVRUPA ÜLKELERİNİN GERİSİNDEYİZ"

Son 15 yılda kitap okumaya yönelik ilginin arttığını gözlemlediğini söyleyen Başbuğ, okumayan bir bireyin eksik olduğunu ifade etti. Okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayan yazar, "Dünyada yüksek eğitim seviyelerine sahip ülkelerde dikkat çeken temel nokta, okul öncesi eğitimdir. Türkiye’nin bu alana ayırdığı kaynak, Avrupa ülkelerinin oldukça gerisindedir," sözleriyle dikkat çekti.

Söyleşi Sırasında Tartışma

Söyleşideki tartışmalardan biri, katılımcılardan Ahmet Önder’in Başbuğ’a yönelttiği eleştiriydi. Önder, "Okumanın önemi tartışılmaz ancak okumuş, ahlakı zayıf insanlar, sıradan insanların yarattığı zarardan çok daha fazlasını vermiştir. Siz yıllarca askerlik yaptınız, Genelkurmay Başkanı oldunuz. Sonuçta bu ülkeyi FETÖ’ye teslim ettiniz. Ergenekon’dan hapse girdiğinizde ağladınız. Fetullah Gülen tüm ülkeye sızarken siz ne yapıyordunuz? Kemalist askerler neden grup kurmadınız?" şeklinde suçlayıcı bir dille konuştu. İlker Başbuğ ise bu eleştirilere yanıt vererek, "Fikirlerine saygı duyuyorum. Anlatmaya çalıştığım şey okumak değil mi? ‘Ergenekon’dan Çıkış’ isimli bir kitabım var. Onu alıp okuduktan sonra benimle konuşabilirsiniz," şeklinde karşılık verdi. Konuşmasına devam etmek isteyen Önder’e, salondaki bazı katılımcılar tepki gösterdi; Önder, görevliler tarafından salon dışına çıkarıldı.

Geçmişteki Ceza Davası

İlker Başbuğ, 5 Ağustos 2013 tarihinde, Ergenekon davası kapsamında ‘Darbeye teşebbüs’ ve ‘Terör örgütü yöneticiliği’ suçlamalarıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 26 ay cezaevinde kalan Başbuğ’un, 6 Mart 2014’te Anayasa Mahkemesi’nin bireysel hürriyet ve güvenlik hakkının ihlal edildiğine dair kararı sonrasında, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Mart 2014’te tahliyesine karar verdi. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 2019 yılında Yüce Divan sıfatıyla Başbuğ’un ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlarından açılan kamu davasının düşmesine karar verdi, gerekçe olarak ‘muhakeme şartının gerçekleşmemesi’ gösterildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Kitap Fuarı’nda İlker Başbuğ’dan Çarpıcı Açıklamalar: “İnsan İlişkileri Teknolojik Gelişmelerle Zayıfladı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!