G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

Antalya Belediyesi’nden Sanata Yeterince Değer Mi? İşte Kiracı Olduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin Gerçek Yüzü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlığı yerinde gözlemledi. Karadağlı, binanın deforme olmuş halini paylaşarak belediyeyi sert bir şekilde eleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin binayla ilgili bir şey yapmadığına vurgu yaptı ve onarımların yapılması gerektiğini belirtti. Ancak Belediye Başkanı Muhittin Böcek, binanın bakım ve tamirat işlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Böcek, protokol gereği onarımların belediyenin yapması gerektiğini savundu ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasındaki protokolün incelenmesi sonucunda, binanın Bakanlığa tahsis edildiği ve büyük onarımların belediyenin sorumluluğunda olduğu belirlendi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün belediyeden defalarca tadilat talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Bakanlık tarafından belediyeye gönderilen talep yazıları, binadaki sorunların çözülmesi için gereken işlerin yapılmadığını ortaya koydu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün belediyeye gönderdiği talep yazısında, çatı ve iklimlendirme üniteleriyle ilgili fotoğrafların da eklendiği belirtildi. Bakanlık tarafından belediyeye iletilen yazılarda, binanın içindeki sorunların hızla çözülmesi gerektiği vurgulandı. Bununla birlikte, CHP’li belediyenin sanata verdiği önemin yetersizliği ve algı operasyonları Tamer Karadağlı’ya yönelik eleştirilerle dikkat çekti.

Altyapı sorunlarıyla boğuşan Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin tadilatlarının bir an önce yapılması gerektiği konuşulurken, belediyenin sorumluluklarından kaçındığı ve gerçekleri manipüle etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Karadağlı’nın tespitlerine dayanarak yapılan açıklamalar, binanın acilen onarılması gerektiğini gözler önüne serdi. Algı operasyonları ve siyasi polemiklerin bir yana bırakılması, sanatın ve kültürün gereken değeri görmesi adına büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Belediyesi’nden Sanata Yeterince Değer Mi? İşte Kiracı Olduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin Gerçek Yüzü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!