G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO36,99
CNY4,81
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,08
GR. ALTIN2.993,26
BTC2.284.545,47

Ankara’da TUSAŞ Tesislerine Terör Saldırısı: 5 Şehit, 14 Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da TUSAŞ Tesisleri Önünde Patlama ve Silahlı Saldırı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesisleri önünde meydana gelen patlamalar ve silah sesleri, büyük bir paniğe yol açtı. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri alındı.

Saldırının Arka Planı ve Sonuçları

TUSAŞ tesislerinde yaşanan olayın detayları henüz netlik kazanmış değil. Kısa süre içinde resmi bir açıklama yapılmadı, ancak iki patlama meydana geldiği ve silah seslerinin duyulduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre, saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu ifade ediliyor. İçişleri Bakanı, olayda etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliklerinin henüz belirlenmediğini açıkladı.

İçişleri Bakanı’nın Açıklamaları

Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı, "Değerli basın mensupları, Ankara Kahramankazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin gözbebeğine maalesef 15.26’da bir terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı duyulur duyulmaz, jandarma ve emniyet birimlerimiz hızlı bir şekilde müdahalede bulunmuştur. Emniyet güçlerimiz, 2 teröristi etkisiz hale getirmiştir." dedi.

Bakan, "Maalesef 4 şehidimiz var, yaralılarımızdan 3’ünün durumu ağır. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Rabbim en kısa zamanda onları sevdiklerine kavuştursun." diyerek duygularını ifade etti. Ayrıca, terörü lanetlediklerini ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Başkan Mansur Yavaş’tan Taziye Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olayla ilgili bir açıklama yaptı. Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından tüm ülkede büyük bir üzüntü yaşanırken, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığı yine vurgulanmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da TUSAŞ Tesislerine Terör Saldırısı: 5 Şehit, 14 Yaralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!