G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,38
GR. ALTIN2.885,64
BTC2.138.110,09

Ankara’da Suç Örgütüne Yönelik Yargılamada Şok Gelişmeler: Emniyet Müdürleri Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 61 sanığın yargılanması devam ediyor. Bu soruşturma ile ilgili iddialar arasında adı geçen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan geçen hafta görevden uzaklaştırıldı. İddiaların ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma devam etmekte.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise iddialar üzerine ‘Suç işlemek için anlaşmak’, ‘Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından resen soruşturma başlattı. Bu kapsamda dün 3 polis müdürü ve bir komiserin ikametlerinde arama yapıldı ve dijital materyallere el konuldu. Bugün ise 4 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi ve şüpheliler gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili olarak “Yasa dışı dinleme yapıldığı” iddialarının asılsız olduğunu ve kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti. Türkiye’nin gündeminde yer alan ve komplo iddialarıyla ilgili olarak CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ konuyu değerlendirdi.

Soruşturmada öne çıkan gelişmeler arasında suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik operasyonun başlatılması, Kaplan’ın tutuklanması, Serdar Sertçelik’in ikinci numaralı şüpheli olarak iddianameye girmesi ve yurtdışına kaçmasına rağmen polislerle irtibatını sürdürmesi bulunmaktadır. Sertçelik serbest bırakıldıktan sonra elektronik kelepçe takıldı ve M7 kod adıyla gizli tanık oldu. Bu gelişmelerle birlikte Ankara’da devam eden suç örgütü soruşturmasında detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Suç Örgütüne Yönelik Yargılamada Şok Gelişmeler: Emniyet Müdürleri Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!