USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün mahrem imamlarına operasyon başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde FETÖ’nün “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Bu operasyon kapsamında, sabit telefon hatlarını kullanarak örgütün sözde sivil imamları ile iletişim sağladıkları tespit edilen, aralarında 14’ü daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilmiş askeri personel ile 2’si “mahrem imam” olan toplam 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyon sonucunda tutuklanan isimlerden biri, astsubay rütbesi ile görev yaparken emekli olan Mustafa Çintaş oldu. Çintaş, 2015 ve 2023 genel seçimlerinde MHP’nin İzmir 2. Bölge’den 13. sıra milletvekili adayıydı.

Çintaş hakkında yürütülen soruşturmada MASAK’tan alınan özel rapor dosyaya girdi. Rapora göre, FETÖ şüphelisi emekli astsubayın Bank Asya’da 7 ayrı hesabı bulunmakta ve bu hesaplarda yapılan işlemler rutin bankacılık işlemleri kapsamında. Ancak aynı raporda Çintaş’ın 100 bin TL tutarlı TL katılım hesabı, 7 bin USD tutarlı YP vadeli hesabı açması ve 26.23 gram yastık altınını bankacılık sistemine kazandırması nedeniyle finansal malvarlığının ilgili bankaya değerlendirildiği ve FETÖ elebaşı tarafından yönlendirildiği izlenimi uyandırmaktadır.

Öte yandan, 2015 genel seçimlerinde de aynı seçim bölgesinden MHP’den milletvekili adayı olan Çintaş, MİT Başkanlığı tarafından da takip edilmiştir. MİT, Çintaş hakkında Ağustos 2017 ve Eylül 2017 tarihli üç ayrı rapor hazırlamıştır. Bu raporlarda Çintaş’ın FETÖ lideri Fetullah Gülen’in talimatıyla kurulan bir firmada imza yetkisine sahip olduğu, firma sahibinin aynı zamanda FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan sorumlu ismi Mustafa Arslan olduğu ve FETÖ’nün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz ile temasının bulunduğu belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün mahrem imamlarına operasyon başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!