G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’un Lüks Yatı Türkiye’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Amazon’un kurucusu 60 yaşındaki Jeff Bezos ve 4 yıldır beraber olduğu Lauren Sanchez, lüks yatı Koru ile Fethiye Göcek’ten sonra Bodrum’a demirledi. Yatları Kissebükü’nde demirleyen çift, denize girerek yüzdüler. Jeff Bezos’un 500 milyon dolarlık ultra lüks yatı Koru’nun yanında, koruma sağlamak için ayrı bir yatta 60 metrelik helikopterli Abeona bulunmaktaydı.

Sabahın erken saatlerinde Yalıkavak Mahallesi’ndeki Küdür koyu açıklarına demirleyen yat, ilçenin konusu haline geldi. Yata yaklaşmaya çalışanları jet skilerle uyararak uzaklaştıran ekipler, Bezos’un güvenliğini sağladılar. Helikopterle çevrede tur atan Bezos, Bodrum’dan ayrılıp Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçti. Bezos, helikopteri ve koruma ordusu taşıyan yatın bir haftalık kirası için 475 bin dolar ödedi.

“Koru” isimli süper lüks yat, Jeff Bezos’a ait özel bir yattır ve 2021’de Hollanda’da inşa edilmiştir. 127 metre uzunluğundaki yat, üç direğe sahip bir yelkenli yattır ve 500 milyon dolara mal olmuştur. “Koru”, resmi olarak 2023’te teslim edilmiştir ve devreye alındığında, dünyanın en büyük ikinci yelkenli yatı olmuştur.

Jeff Bezos’un Türkiye’ye gelmesi sadece bu seferlik bir durum değildir. Bezos’un diğer ultra lüks yatı “Flying Fox”, geçmişte de Fethiye’ye gelmiş ve büyük ilgi görmüştür. 2016 yılında Almanya’da inşa edilen “Flying Fox”, 22,5 metre genişliğinde bir yüzme havuzu, jakuzi, spor salonu, su sporları alanları ve sinema salonları ile donatılmıştır. Ayrıca, helikopter pistleri ve 11 kabinde 22 misafiri ağırlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Jeff Bezos’un lüks yaşam tarzını devam ettirdiği görülmektedir. Kendisine ait ultra lüks yatlarıyla Türkiye’ye seyahat eden Bezos, ülkenin güzelliklerinden ve denizinden keyif almaktadır. Bezos’un yatı Koru, denizcilik dünyasında büyük bir ilgiyle karşılanmış ve en büyük yatlar arasında yerini almıştır. Jeff Bezos’un lüks yaşam tarzı ve yatlarıyla yaptığı seyahatler, dünya genelinde dikkatle takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’un Lüks Yatı Türkiye’de!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!