G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.499,41

Almanya’da Yoksulluk Riski Altındaki İnsan Sayısı 17 Milyon 700 Bin Kişiye Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da son yıllarda ekonomik durumun istenildiği gibi gitmediği belirtilmektedir. Ülkenin ekonomisi Avrupa’nın en büyüğü olmasına rağmen, geçtiğimiz yılda vatandaşların %5’i yoksulluk ve sosyal dışlanmayla karşı karşıya kalmıştır. Bu durumun bu yılda arttığı bilgisi verilmektedir. Almanya’nın federal istatistik ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, ülkede yaşayan 17 milyon 700 bin kişinin yoksulluk riski altında olduğu ifade edilmektedir. Veriler, Avrupa Birliği’nin yoksulluk tanımı çerçevesinde hesaplanmıştır.

AB’nin yoksulluk tanımına göre yoksulluk riski altında olmak, ciddi maddi ve sosyal yoksunluk yaşamak veya düşük iş yoğunluğu olan bir hanelerde yer almak kriterlerinden en az birine sahip olmayı gerektirir. 2022 yılında yoksulluk riski altında olanların oranı %14,8 iken, 2023 yılında bu oran %14,3’e gerilemiştir. Ancak, bu rakamların aşırı sağcı bir parti olan Alternatif (AfD) partisinin Almanya’da seçimlerde birinci parti olma hedefine ulaşmak için siyasi atmosfer üzerinde etkili olduğu belirtilmektedir.

Almanya’daki yoksulluktan etkilenenler arasında kiralarını ödeyemeyen, tatillere çıkamayan ve dışarıda yemek yiyemeyen kesimlerin olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, 65 yaş altı nüfusun %9,8’inin iş gücüne katılımının düşük olduğu hanelerde yaşadığı da araştırma sonuçlarında yer almaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, ortalama gelirin %60’ından azına sahip olan herkes yoksulluk riski altında sayılmaktadır. Yalnız yaşayanlar için bu rakam aylık net 1310 avro iken, iki küçük çocuğu olan iki yetişkin için bu rakam aylık 2751 avro olarak hesaplanmıştır.

Sonuç olarak, Almanya’da yoksulluk riski altındaki kişi sayısının artmakta olduğu ve bu durumun hükümetin ekonomik politikalarını şekillendirmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Ülke genelinde yoksulluğun etkilediği kesimlerin günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlandığı ve önlemlerin alınması gerektiği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Yoksulluk Riski Altındaki İnsan Sayısı 17 Milyon 700 Bin Kişiye Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!