G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Uyarı Grevine Gidiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın önde gelen hava yolu şirketi Lufthansa’da sendika temsilcileri ve işverenler arasında toplu sözleşme görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bunun sonucunda, Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Verdi) tarafından yapılan açıklamada, Lufthansa’nın yer hizmetleri personelinin 20 Şubat tarihinde yeniden greve gideceği duyuruldu. Greve Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln/Bonn ve Stuttgart havalimanlarındaki çalışanların katılması bekleniyor.

Grevin sebebinin ise ücret artışı talebi olduğu belirtiliyor. Şirketin yaklaşık 25 bin çalışanı, ücretlerinde iyileştirme talep ediyor. Ancak, işveren tarafından sunulan teklif, çalışanların yüzde 96’sı tarafından reddedildi. Sendika temsilcisi Marvin Reschinsky, bu teklifin, çalışanların son yıllardaki mali zorluklarını karşılamaya yetmediğini belirtti. Sendika, yer hizmetleri personeli için en az 500 euro tutarında ücret artışı talep ederken, aynı zamanda enflasyonun telafisi için 3 bin euroluk ikramiye talep ediyor.

Lufthansa’daki yer hizmetleri personelinin 7 Şubat’ta gerçekleştirdiği uyarı grevi, hava yolu şirketinin 1000’i aşkın uçuşunu iptal etmiş ve yaklaşık 100 bin yolcuyu etkilemişti. Bu yeni grev de, yolcularda ve şirkette olumsuz etkilere neden olabileceği bekleniyor. Şirket yetkilileri ve sendika temsilcileri arasındaki görüşmelerin devam etmesine karşın, yeni grev öncesinde herhangi bir uzlaşma sağlanamadı. Bu nedenle, Lufthansa’da çalışan yer hizmetleri personelinin grev kararı aldığı bildirildi.

Lufthansa’nın, Almanya’nın en büyük hava yolu şirketlerinden biri olması nedeniyle, grevin etkilerinin havacılık sektörüne ve Alman ekonomisine olan olumsuz etkileri çok büyük olabilir. Özellikle, diğer sendikaların benzer taleplerde bulunma ihtimali, grevin etkilerini daha da artırabileceği öngörülüyor. Bu nedenle, Lufthansa ve sendika temsilcileri arasında atılacak adımların, sadece çalışanların değil, geniş kitleleri de etkileyecek olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Uyarı Grevine Gidiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!