G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,20
CNY4,88
GBP45,93
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,91
GR. ALTIN2.937,29
BTC2.227.088,90

Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Döner İkramı Yapacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in 22-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi. Bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Steinmeier’in heyetine dahil edilen ve Berlin’de döner dükkanı işleten Arif Keleş, İstanbul ziyaretinde döner ikramında bulunacak. Alman liderin ziyareti öncesinde Berlin’den getirilecek 60 kilogram döner, İstanbul’daki resmi davet sırasında konuklara sunulacak.

Seyahat öncesinde Arif Keleş, davet almaktan ve Cumhurbaşkanı Steinmeier’in heyetinde yer alacak olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Yaklaşık 40 yıldır Berlin’de döner dükkanları işleten Keleş, İstanbul’a dönerlerinin yanı sıra kendi soslarını da götüreceklerini dile getirdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile döner kesme etkinliği yapacaklarını ve Alman Milli Takım futbolcularının dükkanlarına gelerek döner yediklerini söyledi.

Keleş, Almanya’da döner sektörünün 7 milyar euroluk bir ciro oluşturduğunu belirtti. Son zamanlarda döner fiyatlarına yapılan zam nedeniyle konunun Başbakan Olaf Scholz’a kadar gittiğini ve halkın sosyal medya aracılığıyla fiyatların düşürülmesi için Scholz’dan yardım talep ettiğini açıkladı. Keleş, dönerin Almanya’da hazır yemek sektöründe birinci sırada yer aldığını vurguladı.

Keleş’in ifadelerine göre, döner sektörü Almanya’da oldukça popüler ve önemli bir yer tutmaktadır. Onun döner dükkanı, Alman futbolcular tarafından sık sık tercih edilmekte ve hatta milli takım oyuncuları ve Real Madrid futbolcuları dükkanlarını ziyaret etmektedir. Bu durum sektörün önemini ve yaygınlığını göstermektedir.

Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye ziyareti sırasında yapılacak döner ikramı, ziyaretin dikkat çeken bir detayı olarak öne çıkmaktadır. Bu jest, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostça ve samimi bir şekilde geliştiğini de göstermektedir. Steinmeier’in Türkiye ziyareti, döner ikramı ile birlikte anlamlı ve özel bir etkinliğe dönüşeceğe benziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Döner İkramı Yapacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!