G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,84
GBP45,42
EURO/USD1,11
BIST9.891,36
Petrol73,86
GR. ALTIN2.876,88
BTC2.175.191,69

Almanya Afganistanlıları Sınır Dışı Etmeye Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Almanya’nın 2021 yılından bu yana ilk kez Afganistan vatandaşlarını sınır dışı ettiğini duyurdu. Taliban’ın Ağustos 2021’de kontrolü ele geçirmesinden bu yana ilk defa Afganistan uyruklu kişiler ülkelerine geri gönderilmeye başlandı. Hükümet sözcüsü Hebestreit’in yaptığı açıklamaya göre, sınır dışı edilen Afganistan vatandaşları arasında Almanya’da kalma hakkı olmayan ve sınır dışı edilme emri bulunan suçlular yer alıyor.

Almanya, Taliban yönetiminin Afganistan’da iktidara gelmesinden sonra sınır dışı işlemlerini askıya almış ve Kabil’deki büyükelçiliğini kapatmıştı. Ancak son dönemde ülkede yaşanan yüksek profilli suçlar ve yasadışı göç dalgası, Alman hükümetini sert önlemler almaya zorlamıştı. Taliban ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin olmaması nedeniyle sınır dışı işlemler için bölgesel ortaklardan destek talep ediliyor.

Alman basınına göre, Qatar Airways’e ait bir uçak, 28 Afganistan vatandaşını taşıyarak Leipzig Havaalanı’ndan Kabil’e gitmek üzere havalandı. Bu sınır dışı operasyonun gerçekleşmesi ise 2 ay süren gizli müzakereler sonucunda gerçekleşti. Almanya’nın, Afganistan’a sınır dışı etme işlemlerine tekrar başlaması dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Taliban’ın 2021 yılında iktidara gelmesi sonrasında Almanya’nın Afganistan’a sınır dışı etme işlemlerini askıya alması ve büyükelçiliğini kapatması Alman halkı arasında farklı tepkilere neden olmuştu. Ancak son dönemde yaşanan olayların etkisiyle hükümet, sert önlemler alarak yasadışı göçü engellemeye çalışıyor. Bu doğrultuda, Almanya’da bulunan Afganistan uyruklu kişilere karşı yasal süreç başlatılarak sınır dışı edilme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Sonuç olarak, Almanya’nın Afganistan’dan sınır dışı ettiği Afgan vatandaşları arasında suçluların yer alması, ülkenin yasadışı göç ve güvenlik sorunlarıyla nasıl başa çıkmaya çalıştığını gösteriyor. Almanya’nın, sınır dışı işlemlerine tekrar başlamasının ardında yatan sebepler ve bu durumun geleceğe yönelik etkileri merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Afganistanlıları Sınır Dışı Etmeye Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!