G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Alireza Aghamiri’nin minyatür ve tezhip sergisi sanatseverlerle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Minyatür ve tezhip eserlerinin ünlü sanatçısı Alireza Aghamiri’nin yeni sergisi, sanatseverlerle buluştu. Sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 4 sene önce arkadaşlarının tavsiyesiyle geldiğini belirtti. Serginin hazırlanmasında Zeytin Ağacı Sanat’ın kurucu ortağı ve minyatür sanatçısı Aslı Akıl’ın desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Aghamiri, serginin ziyaretle birlikte geliştirdiği ilişkilerin ardından kendi girişimiyle açıldığını dile getirdi.

Aghamiri’nin eserlerinin yanı sıra Türkiye ve İran’daki öğrencilerinin eserlerine de yer verilen serginin, Türkiye ve İran arasındaki kültürel bağların bir yansıması olduğunu belirtti. Sanatçı, hem İranlı hem de Türk sanatçıların kendine özgü sanat anlayışları olduğunu ve serginin bu farklılıkları yansıttığını aktardı. Minyatür ve tezhip sanatlarının geleneksel olarak önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Aghamiri, bu eski sanatı günümüze uyarlayarak modernleştirmeye çalıştığını ifade etti. Örneğin, Moğolların İran’a gelmelerinin İran minyatür sanatına etkilerini eserlerinde gösterdiğini belirten sanatçı, geleneksel formu kullanarak yeni içerikler üretmeye gayret ettiğini söyledi.

Sergi, Aghamiri’nin katılımıyla gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Sergiyi ziyaret edenler hem sanatçının eserlerini görme fırsatı bulacaklar hem de sanatçıyla bir araya gelerek minyatür ve tezhip sanatının inceliklerini öğrenebilecekler. Sergi, 30 Ağustos tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Alireza Aghamiri’nin Türkiye’deki sanatseverlerle buluşacağı bu önemli sergi, sanat dünyasında büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alireza Aghamiri’nin minyatür ve tezhip sergisi sanatseverlerle buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!