G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.399,96

Ali Erbaş: Gençlerin Balkan ve Orta Doğu’ya Bakışı Çarpıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Genç Türkiye Forumu’nda gençlerin Balkanlar ve Orta Doğu’ya bakışıyla ilgili soruya verdiği cevabın çarpıtıldığını belirtti. Verdiği cevabın başı ve sonunun kesilerek, art niyetli bir şekilde medyaya servis edildiğini ifade etti. Balkan göçmenlerinin vatanın saygın evlatları olduğuna vurgu yapan Erbaş, yıllar içinde Anadolu ile kaynaştıklarını ve bir aile olduklarını dile getirdi. Orta Doğu göçlerinin farklı bir niteliğe sahip olduğunu belirtirken, kendi ailesinin farklı kültürlerin bir araya geldiği bir yapıyı temsil ettiğini örnek olarak sundu.

Erbaş, Balkan kökenli olan eşinin değişik kültürlerin bir araya gelmesinin bir örneği olduğunu belirtirken, göçler arasındaki farklılığın hiçbir zaman ırkçı düşüncelere dayanamayacağını vurguladı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen insanların bir arada kültürel bir senteze ulaştığını belirten Erbaş, bu çeşitliliğin zenginlik olduğunu ve topluma yeni bir enerji kazandırdığını ifade etti. Gençlerin farklı kültürlerle büyüdüğünü ve bu nedenle farklı bakış açılarına sahip olduklarını belirten Erbaş, bu durumun doğal olduğunu ve hoşgörüyle karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Erbaş, Türkiye’nin tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ülke olduğunu hatırlatarak, bu çeşitliliğin zenginliği korunmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır. Gençlerin farklı kültürel mirasları benimsemesi ve sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, bu sayede toplumun daha kapsayıcı ve hoşgörülü bir yapıya sahip olacağını ifade etti. Son olarak, medyanın haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde aktarması gerektiğini belirten Erbaş, haberlerin manipüle edilerek toplumu yanıltmasının doğru olmadığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Erbaş: Gençlerin Balkan ve Orta Doğu’ya Bakışı Çarpıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!