G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Ali Babacan: “Cumhurbaşkanı olursam iki senede çözerim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Ankara 2. Olağan İl Kongresi’nde konuşma yaptı. Babacan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve Cumhurbaşkanlığı makamına gelirse, ülkenin ekonomik sorunlarını en geç iki yıl içinde çözeceğini iddia etti.

Babacan, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının derinleştiğini belirterek, mevcut yönetimin bu sorunları çözme kapasitesine sahip olmadığını ifade etti. Ekonomi kadrolarının yetersizliğinden bahseden Babacan, daha etkili ve ehil kadrolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı olması durumunda ekonomiyi düzeltmek için on tane güvenilir ve yetenekli insanı atayacağını belirten Babacan, haftada iki kez sadece iki saatlik toplantılarla ekonomiyi iki yıl içinde düzelteceğini dile getirdi. Babacan, işin ehli ve dürüst kişileri işin başına getirmenin önemini vurgulayarak iyi bir koordinasyon sağlamanın temel prensip olduğunu belirtti.

Ekonomiyi düzelttikten sonra vaktini eğitim, sağlık sistemi ve dış politikaya ayırmayı planladığını aktaran Babacan, eğitimde reformlar yaparak gençlere daha iyi bir gelecek sağlama amacını paylaştı. Sağlık sistemindeki sorunları çözerek sağlık hizmetlerini daha etkili hale getireceğini söyleyen Babacan, dış politikada ise Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarını yeniden kazanmaya çalışacağını belirtti.

DEVA Partisi’nin “adalet, şeffaflık ve etkin yönetim” ilkelerine olan bağlılığının vurgulandığı kongrede, Babacan Türkiye’yi ekonomik ve sosyal alanda daha güçlü bir ülke yapma hedefini vurguladı. DEVA Partisi’nin “güçlü demokrasi ve hukuk devleti” anlayışını onaylayarak bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Babacan: “Cumhurbaşkanı olursam iki senede çözerim”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!