G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.117,74

ALES/2 Sınavı Aday Giriş Belgeleri Yakında Yayımlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2), 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Sınav gününe kısa bir süre kala aday giriş belgeleri yayımlanacak ve bu belgeler üzerinde adayların fotoğrafları ile birlikte sınav merkezi, bina ve salon bilgileri yer alacak.

ÖSYM, ALES/2 sınavının 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Adaylar, sınav giriş belgelerini sınavdan yaklaşık on gün önce, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden temin edebilecekler. Sınav giriş belgesinde belirtilen sınav salonu dışında bir yerde sınava girmemeleri gerektiği uyarısında bulunuldu. Bu kurala uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Sınav günü olası aksilikleri önlemek adına, adaylara sınav yapılacak bina ve adres bilgilerini kontrol etmeleri önerildi. Kaybolan sınav giriş belgelerinin internet üzerinden yeniden alınabileceği ancak sınav sırasında renkli ya da siyah beyaz çıktılarının adaylar tarafından yanlarında bulundurulması gerektiği belirtildi.

ALES/2 sonuçları, 16 Ağustos 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak. Öğrenciler, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sorgulayabilecekler. Sonuçlar açıklandıktan sonra, adaylar yerleştirme sürecine geçecek ve akademik hayatlarına devam etmek için gerekli adımları atacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ALES/2 Sınavı Aday Giriş Belgeleri Yakında Yayımlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!