G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,17
CNY4,82
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,07
Petrol74,67
GR. ALTIN3.007,19
BTC2.310.709,27

AKYA Ağır Sınıf Harp Torpidosu Denizaltılara Teslim Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ROKETSAN tarafından geliştirilen AKYA Ağır Sınıf Harp Torpidosunun seri üretimine geçilmiş ve denizaltılarımıza teslimatına başlanmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda yerli ve milli imkanlarla geliştirilen AKYA, TCG PREVEZE Denizaltısı tarafından Doğu Akdeniz’deki harp atışında başarılı şekilde vuruş ve imha kabiliyetini sergilemiştir. AKYA torpidosu, Savunma Sanayii öncülüğünde ROKETSAN ve TUBITAK tarafından hayata geçirilmiş olup, 2013 yılında ilk test atışı gerçekleştirilmiştir.

AKYA Projesi kapsamında geliştirilen torpidonun, ROKETSAN’ın uzun yıllara dayanan deneyimleriyle geliştirilen hassas güdümlü, yüksek hıza sahip akıllı roket ve füzelerini denizaltılarda kullanılmasını sağlamaktadır. Bu sayede Türk Deniz Kuvvetlerinin sualtı platformları için önemli bir ihtiyaç milli imkanlarla karşılanmış olmaktadır. AKYA’nın teknik özellikleri arasında 50+ kilometre menzil, 45+ Knot sürat, denizaltılar ve suüstü gemilerine karşı kullanılabilme, akustik karşı tedbir kabiliyetine sahip aktif/pasif sonar başlık gibi özellikler bulunmaktadır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen AKYA torpidosu, yerli ve milli imkanlar ile üretilerek denizaltılarımıza teslim edilmeye başlanmıştır. AKYA’nın sahip olduğu teknik özellikler, Türk Deniz Kuvvetlerinin operasyonel kapasitesini artıracak nitelikte olup, milli savunma sanayimizin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Bu gelişme, Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi X hesabı üzerinden duyurulmuş olup, Türk savunma sanayiinin yerlilik ve millilik anlayışıyla üretilen başarılı bir ürünü temsil etmektedir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKYA Ağır Sınıf Harp Torpidosu Denizaltılara Teslim Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!